Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta anunta ca UDMR vrea sa intre la guvernare alaturi de USL (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 21:45
5196 citiri
Ponta anunta ca UDMR vrea sa intre la guvernare alaturi de USL (Video)
Foto: RealitateaTv

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca, in urma unei discutii telefonice cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, are confirmarea ca UDMR doreste sa inceapa discutiile pentru a intra la guvernare alaturi de USL.

"Am vorbit la telefon cu liderul UDMR si mi-a conformat ca UDMR de maine este dispusa sa inceapa discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, guvernamentala si parlamentara care sa propuna reforme importante in anii care urmeaza", a afirmat Ponta.

Ulterior, la Realitatea Tv, Ponta a explicat de ce aceasta surprinzatoare intelegere cu UDMR: "Eu intind o mana din postura celui care a castigat in mod zdrobitor alegerile catre toate fortele politice si cetatenii Romaniei. Daca am criticat ceva si am promis ceva este ca regimul care s-a incheiat azi s-a bazat pe divizare. Noi avem un proiect pentru viitor. Inteleg si respect toate reticentele fata de UDMR sau alta forta politica, dar obligatia mea este ca Romania sa aiba o majoritate cat mai stabila si care sa nu fie indreptata impotriva unei minoritati (...) am avut un mandat al conducerii USL".

Ponta a continuat: "Da, vom discuta cu toate fortele politice din Parlament si toti reprezentantii din afara Parlamentului, la momentul revizuirii Constitutiei".

Acesta a aratat ca in urma discutiilor cu ceilalti doi lideri USL, Crin Antonescu si Daniel Constantin, isi asuma raspunderea de a conduce Guvernul USL.

"Am vorbit cu Antonescu, cu Constantin, i-am felicitat pentru victoria in colegiile lor si le-am confirmat faptul ca ceea ce am decis in congrese ramane indiscutabil varianta pe care USL o sustine, imi asum responsabilitatea de a conduce Guvernul USL si imi doresc ca in echipa guvernamentala toate partidele sa nominalizeze oameni competenti si care pot sa puna umarul la munca".

Kelemen Hunor cere modificarea Constitutiei

La randul sau, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat ca, inainte de orice negocieri, trebuie sa discute despre "programul de guvernare, principii si despre valori".

"Vom avea discutii saptamana viitoare sambata cu colegii nostri. Daca se va realiza o intelegere, atunci bineinteles ca vom sustine o propunere venita din partea majoritatii. Eu nu pot sa iau o decizie singur. Aceste chestiuni vor fi discutate. Nu trebuie sa fugim mai departe, trebuie sa mergem pas cu pas", a spus Kelemen Hunor, la Realitatea TV.

El a adaugat ca se vor analiza toate aspectele, dar UDMR nu va veni cu o propunere de prim-ministru, deoarece "nu este cazul".

"Am vorbit la telefon, am inteles ca ne vom aseza la masa, vom discuta, pentru binele Romaniei, pentru cetatean, pentru o majoritate parlamentara", a subliniat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat ca unul din lucrurile pe care UDMR le va cere este modificarea articolului 1 din Constitutie, referitor la Statul roman.

"Nu reflecta realitatea in ceea ce priveste sintagma de stat national. Exista un articol care interzice amendarea primului articol. Eu consider ca este o greseala, Constitutia nu este data de divinitate, este facuta de oameni, poate fi amendata de oameni", a conchis liderul formatiunii minoritatii maghiare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta alianta UDMR, #UDMR guvernare, #Ponta alianta UDMR guvernare , #rezultate alegeri parlamentare 2012