Rezultate alegeri parlamentare 2012: Udrea: Sunt deputat pentru urmatorii patru ani

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 00:15
6682 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Udrea: Sunt deputat pentru urmatorii patru ani

Fostul ministru Elena Udrea a declarat ca este deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani.

Elena Udrea a declarat, duminica noaptea, la Roman, ca acest colegiu, in care a candidat, "nu s-a inchis" si ca va fi deputat inca patru ani.

Conform Elenei Udrea, contracandidatul sau de la USL a obtinut aproape 13.000 de voturi, in timp ce ea a obtinut aproximativ 12.000 din voturi.

"Sunt deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani", a sustinut Udrea.

Din partea USL, in acest colegiu a candidat Liviu Bratescu. Liviu Bratescu a declarat la Antena 3, ca are 48,9% pana acum.

Bratescu putea castiga mandatul in doua cazuri: daca lua 50% plus 1 si daca USL scotea un scor bun pe judet, astfel incat sa obtina prima electorala care i-ar permite ca intr-un colegiu sa-si desemneze candidatul, desi ARD a obtinut la randu-i mandatul (e vorba de posibilitatea legala ca un colegiu sa aiba doi castigatori, n.r.).

Elena Udrea sustine ca a castigat mandatul de deputat de Roman, desi a fost clasata pe locul doi, deoarece Liviu Bratescu nu a reusit sa faca 50% plus 1, iar ARD a avut un scor suficient de mare la nivel judetean care a permis ca mandatul sa-i fie alocat ei.

USL Neamt a castigat 7 din cele 8 colegii

USL Neamt a castigat 7 dintre cele 8 colegii de deputati din judet si toate cele 3 colegii de senatori, potrivit unei numaratori paralele efectuate de candidatii USL, informeaza Agerpres.

Astfel, Catalin Dragusanu (colegiul 1), Vlad Marcoci (colegiul 2), Liviu Harbuz (colegiul 3), Ioan Munteanu (colegiul 5), Dorinel Ursarescu (colegiul 6), Ionel Arsene (colegiul 7) si Marian Enache (colegiul 8) sunt cei sapte deputati ai USL.

La senat, Eugen Tapu Nazare, Ioan Chelaru si Liviu Bumbu de la USL au castigat colegiile cu peste 50 la suta.

PP-DD Neamt a obtinut, potrivit numaratorii paralele, coeficient pentru un mandat de deputat. Acesta ii va reveni presedintelui filialei, Mihai Farcasanu, in colegiul 8, acesta fiind candidatul PP-DD cu numarul cel mai mare de voturi.

ARD Neamt ramane de asemenea cu un singur mandat de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Elena Udrea alegeri parlamentare 2012, #Udrea deputat Roman , #rezultate alegeri parlamentare 2012
Comentarii