Rezultate alegeri parlamentare Bistrita Nasaud 2012

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 08:55
3526 citiri
Rezultate alegeri parlamentare Bistrita Nasaud 2012

USL a castigat, in Bistrita-Nasaud, trei din patru mandate de deputat si cele doua de senator, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judetean.

Candidatul sau in Colegiul 3 Camera Deputatilor, Alexandru Pugna, are cel mai mare numar de voturi, devansandu-l pe Ioan Oltean (ARD).

In Colegiul 1 Camera Deputatilor a castigat Adriana Doina Pana (USL), care a fost votata de 56,85% dintre alegatori, pe locul al doilea clasandu-se Alin Seserman (ARD), votat de 23,23% dintre cei care s-au prezentat la urne, iar pe locul al treilea se afla Lucian Adrian Ungur (PP-DD), care a fost preferat de 9,81% dintre electori, potrivit Mediafax.

In Colegiul 2 Camera Deputatilor a castigat mandatul de deputat Daniel Suciu (USL), care a fost votat de 54,32% dintre alegatori, urmat de Vasile Marc (ARD) cu 22,48%, si de Feher Gabor (UDMR) cu 9,99%.

In Colegiul 3 Camera Deputatilor, candidatul USL Alexandru Pugna a obtinut cel mai mare numar de voturi, 10.631, ceea ce echivaleaza cu 46,23% din totalul lor, al doilea clasandu-se Ioan Oltean (ARD), cu 8377 de voturi - 36,42%, iar al treilea Ioan Seu (PP-DD) cu 2.075 de voturi - 9,02%. In acest colegiu nu s-a stabilit deocamdata castigatorul mandatului de deputat.

In Colegiul 4 Camera Deputatilor, castigator este Stelian Dolha (USL), votat de 55,89% dintre alegatori. Pe locul al doilea s-a clasat Monica Sasarman (ARD), votata de 19,33% din cei care au fost la vot, iar al treilea Octavian Seciu (PP-DD), preferat de 15,94% dintre electori.

USL si-a adjudecat si cele doua mandate de senator din Bistrita-Nasaud.

In Colegiul 1 Senat, Dorin Dobra (USL) a castigat cu 57,87% din voturile electoratului. Al doilea clasat a fost Eugen Curteanu (ARD), votat de 22,14% dintre alegatori, iar al treilea Marius Ionel Cioanca (PP-DD), cu 12,54% din voturi.

In Colegiul 2 Senat, castigator este Ioan Denes (USL), votat de 55,12% din cei care au participat la vot. Pe locul al doilea s-a clasat Cristian Florian (ARD), cu 28,17%, iar pe locul al treilea Vasile Cremene (PP-DD), cu 9,80%.

Potrivit Biroului Electoral Judetean Bistrita-Nasaud, in judet, au fost inscrisi pe listele electorale permanente 262.931 de alegatori. Dintre acestia, la urne s-au prezentat 98.368 de persoane. Cu urna speciala au votat 761.

La Camera Deputatilor au fost inregistrate 2.457 de voturi nule, iar la Senat 1.816.

Alegeri parlamentare Bistrita Nasaud 2012

Candidatii USL

Adriana Doina Pana - PSD - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Vasile Daniel Suciu - PSD - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Alexandru Pugna - PSD - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Nechita Stelian - PNL - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Dorin Mircea Dobra - PNL - Colegiul 1 Senat

Ioan Denes - PNL - Colegiul 2 Senat

Candidatii ARD

Sorin Alin Seserman - PDL - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Vasile Marc - PDL - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Ioan Oltean - PDL - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Monica Sasarman - PDL - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Eugen Dicones Curteanu - PDL - Colegiul 1 Senat

Daniel Cristian Florian - PDL - Colegiul 2 Senat

Alegeri parlamentare 2012 Senat Bistrita Nasaud

Candidati UDMR

Szabo Attila - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Feher Gabor - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Bauer Anton Cristian - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Szilagyi Ileana - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Took Ecaterina - Colegiul 1 Senat

Balazs Denes - Colegiul 2 Senat

Alegeri parlamentare 2012 Camera Deputatilor Bistrita Nasaud

Candidatii PP-DD

Ungur Lucian-Adrian - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Todea Stefan - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Seu Ioan - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Seciu Octavian Luchian - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Cioanca Marius-Ionel - Colegiul 1 Senat

Cremene Vasile - Colegiul 2 Senat

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rezultate alegeri 2012, #rezultate alegeri parlamentare Bistrita Nasaud, #rezultate parlamentare Bistrita Nasaud , #rezultate alegeri parlamentare 2012