Videanu: Votul, un moment de reflexie interna asupra activitatii ARD, nu un esec

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 18:16
2066 citiri
Videanu: Votul, un moment de reflexie interna asupra activitatii ARD, nu un esec

Adriean Videanu a declarat, luni, ca votul romanilor de la alegeri poate fi catalogat ca un moment de reflexie interna asupra activitatii ARD in ansamblu, sustinand astfel in interiorul PDL va fi facuta "cat mai curand cu putinta" o analiza pentru a vedea daca este necesara demisia conducerii.

Fiind intrebat daca rezultatul alegerilor a fost un "esec" pentru ARD, Videanu a spus ca votul romanilor nu poate fi catalogat ca un esec, "cel mult" poate fi catalogat din punctul de vedere al aliantei ca un moment de reflexie interna" asupra activitatii lor in ansamblu.

"As incepe prin a spune ca ARD respecta votul romanilor, un vot al romanilor nu poate fi catalogat ca un esec, cel mult poate fi catalogat din punctul nostru de vedere ca un moment de reflexie interna asupra activitatii noastre in ansamblu. As vrea sa spun ca din acest punct de vedere USL incepand de azi poarta cea mai mare responsabilitate fata de evolutia societatii romanesti.

As vrea sa spun ca guvernul USL doi nu mai poate da vina pe guvernul USL unu asa cum au facut timp de sapte luni de zile si parctic ar trebui sa rezolve imediat marea asteptare a romanilor care i-au si votat intr-un procent atat de mare", a spus el.

"Noi ne vom constitui ca principalul partid de opozitie, dar vrem sa va spunem ca vom face o opozitie constructiva pentru a apara statul de drept, pentru a apara o Romanie europeana si pentru a apara stabilitatea economica a Romaniei atat de necesara intr-un moment destul de greu pentru Romania", a completat democrat-liberalul.

Rezultate partiale alegeri parlamentare 2012: Noi date de la BEC - USL se mentine in frunte

Fiind intrebat daca va fi principalul partid de opozitie in cadrul ARD, sau va ramane PDL, presedintele interimar al PDL Bucuresti a spus ca acest lucru inca nu s-a discutat.

"Acest lucru nu s-a discutat, dar dupa cum stiti de regula aliantele politice sau aliantele electorale dupa incheierea unui proces electoral se materializeaza cu grupurile parlamentare in Parlament ale partidelor care compun aliantele politice sau electorale", a fost raspunsul lui.

Intrebat cum isi va asuma raspunderea conducerea PDL pentru rezultatul de la alegeri, Adriean Videanu a spus ca va fi facuta o analiza, cat mai curand cu putinta".

"Am convingerea ca o analiza va fi din acest punct de vedere si cei care sunt in drept va vor aduce la cunostiinta deciziile. Cat mai curand cu putinta", a sustinut el.

"Intr-adevar, o sa spuneti totusi procentul e mai mic decat ceea ce relevau sondajele de opinie. Dupa cum stiti atat noi cat si contra candidatii nostri politici in evaluarile exit poll-urilor am avut acel procent de refuz de raspuns foarte mare.

Fiecare neavand date istorice asupra acestui comportament fiecare a inceput sa analizeze, sa zic asa, in beneficiul propriu. Se pare ca si ciudat, paradoxal, cei care nu au vrut sa raspunda cu cine au votat au fost dominanti USL si PP-DD", a fost raspunsul lui la intrebarea care sunt cauzele pentru care ARD a luat acest procent. Intrebat daca are ceva sa isi reproseze, Adriean Videanu a spus "cu totii avem sa ne reprosam".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Videanu rezultate alegeri parlamentare 2012, #rezultate alegeri parlamentare 2012, #Videanu vot romani parlamentare , #rezultate alegeri parlamentare 2012