PNL se reuneste luni in sedinta: Conducerea ar putea ramane in functie pana la congres - surse

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 02:11
3794 citiri
PNL se reuneste luni in sedinta: Conducerea ar putea ramane in functie pana la congres - surse
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Liderii liberali din teritoriu si de la nivel central se vor reuni in sedinta, luni dupa-amiaza, la sediul PNL, pentru a discuta care sunt pasii pe care partidul ii va face, conducerea formatiunii urmand sa ramana in functie pana la congres, potrivit unor surse.

Sursele din PNL citate de Mediafax au declarat ca este posibil ca Alina Gorghiu sa nu isi dea demisia, asa cum a sustinut ca va face daca PNL nu va intra la guvernare.

Alina Gorghiu evita sa vorbeasca de demisie, liderii din teritoriu vor alegeri in partid: Liberalii sunt sariti de pe sina

In partid sunt nemultumiri legate de primarii care nu s-au mobilizat pentru a-i sustine pe noii candidati, putand fi identificate mai multe voci care spun fie ca ar trebui sa aiba loc o reorganizare a partidului, fie ca Alina Gorghiu ar trebui sa isi asume esecul alegerilor parlamentare si sa demisioneze, mai spun sursele citate.

Iata rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare

Alina Gorghiu ar fi discutat cu mai multi lideri din teritoriu, iar acestia i-ar fi spus sa nu isi dea demisia, potrivit unor surse din aripa vechiului PNL.

De asemenea, liderii din teritoriu ar fi respins si demisia secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, si le-ar fi cerut celor doi sa ramana in functii pana la congresul care va avea loc anul viitor.

Gorghiu si Bolojan au vrut sa demisioneze, dar liderii din judete nu i-au lasat (Surse)

Alina Gorghiu a declarat lunea trecuta la Timisoara ca in cazul in care nu se va realiza majoritatea parlamentara care sa dea viitorul premier, anume Dacian Ciolos, raspunderea nu va fi doar a sa, ci si a celor din Biroul Politic National si a sefilor de filiale.

Ea a precizat, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul PNL Timis, ca nimeni din partidul pe care-l conduce "nu fuge de demisie", in cazul in care rezultatul dupa alegerile parlamentare nu este cel propus.

"Nimeni din PNL nu fuge de demisie si nu-si pune problema sa nu-si asume raspunderea. Suntem intr-un moment in care, insa, trebuie sa discutam de rezultate. (...) In PNL, conducerea fixeaza target pe fiecare judet. Evident ca exista un target si pe Timis si evident ca nu-l voi face public, e o strategie interna a partidului.

Daca majoritatea parlamentara care sa dea premier in persoana lui Dacian Ciolos nu se face, raspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor din Biroul Politic National si a tuturor sefilor de filiala care nu produc rezultatul la care s-au angajat", a declarat Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#sedinta PNL luni, #demisie Alina Gorghiu , #rezultate alegeri parlamentare 2016