Acuzatii grave la adresa PSD: Rasplatesc din bani europeni manipularea sondajelor

Joi, 05 Iunie 2014, ora 23:17
5506 citiri
Acuzatii grave la adresa PSD: Rasplatesc din bani europeni manipularea sondajelor

Senatorul PDL Marius Pascan cere Ministerului Fondurilor Europene sa verifice legalitatea a doua contracte POSDRU cu beneficiar o firma care a facut un exit poll conform caruia Alianta PSD-UNPR-PC avea 45% din voturi la europarlamentare, marja de eroare fiind mai mare decat la un "exit poll serios".

Viceliderul grupului PDL din Senat, Marius Pascan, sustine, intr-un comunicat de presa transmis joi, ca "PSD si aliatii sai la guvernare rasplatesc prin contracte cu finantare din bani europeni manipularile sondajelor de opinie".

Astfel, el a cerut Ministerului Fondurilor Europene verificarea legalitatii contractelor POSDRU care au ca beneficiar firma Operations Research din Cluj-Napoca.

Potrivit senatorului, firma a realizat un exit poll care cota Alianta PSD-UNPR-PC cu 45 la suta din totalul voturilor la alegerile europarlamentare, apoi a anuntat un rezultat de 42,4 la suta, pe cand rezultatul real a fost de 37,6 la suta.

Pascan sustine ca orice sociolog stie ca astfel de erori de interpretare "nu sunt deloc intamplatoare", marja de eroare la un sondaj de opinie fiind de 3-4 la suta, iar la un "exit poll serios" nu mai mare de 1-1,5 la suta si ca "serviciile" firmei respective au fost "rasplatite" cu doua contracte din fonduri europene POSDRU.

"Casele de sondare apropiate PSD au mintit evident, servind unui interes politic si au manipulat opinia publica.

De aceea, nu este deloc intamplator cum, imediat dupa alegerile europarlamentare, au fost rasplatite aceste servicii de catre beneficiarii lor si care este retetarul castigator al influentelor politicianiste pe baza caruia pot fi recompensate, indirect, anumite prestatii electorale prin castigarea unor proiecte cu finantare europeana", sustine Pascan.

Proiecte finantate din bani europeni

Senatorul afirma ca a vazut comunicate de presa ale firmei, din 3 iunie, in care se arata ca societatea a primit finantare europeana pentru proiectele "Munceste de acasa! - Sanse egale pe piata muncii pentru femeile in dificultate" si "TurArt - Sanse egale in munca prin turism si artizanat pentru femeile in dificultate".

In anunturile respective, se arata ca firma deruleaza ambele proiecte din 31 aprilie 2014. "Cred ca au fost rasplatiti in avans si au dat anuntul dupa alegeri - ca sunt obligati sa il dea -, ca sa nu se decredibilizeze. Vreau sa se verifice daca e totul ok, eu banuiesc ca au fost influente politice", a sustinut Pascan.

Senatorul cere Ministerului Fondurilor Europene verificarea legalitatii celor doua contracte de finantare prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea contractelor este de peste 15 milioane de lei, din care 95 la suta finantare nerambursabila.

"Iata, prin urmare, doar doua contracte insumand peste 15 milioane de lei, castigate pesemne absolut intamplator de inspiratii facatori ai sondajelor de opinie. Sigur ca proiectele vizeaza femeile aflate in dificultate, dar Operations Research s-a dovedit ca nu a avut nicio dificultate in a minti prin sondaje in interesul PSD si nici sa obtina contracte de finantare drept rasplata.

Solicit, pe aceasta cale, Ministerului Fondurilor Europene sa verifice respectarea normativelor legale in vigoare privind cele doua contracte de finantare din fonduri europene", afirma Pascan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#senator PDL manipulare sondaje, #Marius Pascan sondaje europarlamentare, #bani europeni sondaje , #sondaj