Antonescu e cotat cu 32%, MRU cu 27% la prezidentiale - sondaj Money Channel

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 21:22
5235 citiri
Antonescu e cotat cu 32%, MRU cu 27% la prezidentiale - sondaj Money Channel
Foto: Arhiva

Co-liderul USL, Crin Antonescu, ramane preferinta romanilor la functia de presedinte, in timp ce pe locul doi se afla Mihai Razvan Ungureanu.

Astfel, 32,4% dintre participantii la un sondaj realizat de Money Channel Institute l-ar vota pe Crin Antonescu in cadrul alegerilor pentru Presedintie, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu ar fi ales de 27,1% dintre romani.

Ce a schimbat referendumul in preferintele politice ale romanilor - sondaj CCSB

Comparand cu un sondaj din luna aprilie al aceluiasi institut, rezulta ca Antonescu a pierdut sapte procente. Pe de alta parte, in aceeasi perioada, Mihai Razvan Ungureanu si-a sporit cota cu patru procente, ajungand de la 23%, la 27% din sufragii.

Cercetarea realizata in august mai releva ca Sorin Oprescu ar fi votat de 11,4% (in crestere de la 5,6%, in aprilie), iar Dan Diaconescu, de 8,7% dintre romani (in scadere de la 12,4%, in aprilie).

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, peste 56% dintre romani ar vota cu Uniunea Social Liberala (USL), cu 3% mai multi decat in aprilie. Peste 21% dintre romani ar vota cu PDL, in crestere cu aproape 4 procente fata de aprilie. Partidul Poporului Dan Diaconescu se mentine pe locul trei in optiunile romanilor, dar este in scadere puternica, ajungand la 8,9%, de la 14,8%.

PDL, sub 10% in Bucuresti - USL scade in Transilvania - sondaj IMAS

Sondajul Money Channel Institute a fost realizat la nivel national in perioada 23 august- 1 septembrie, pe un esantion de 1.122 de persoane majore. El are o eroare maxima admisa de plus sau minus 2,9%.

MRU a comentat rezultatele sondajului

Mihai-Razvan Ungureanu a comentat joi, intr-o emisiune la postul de televiziune The Money Channel, rezultatele cercetarii.

El a opinat ca PNL ar trebui sa se distanteze de Crin Antonescu, in urma referendumului pentru demiterea presedintelui.

"PNL i-a dat lui Crin Antonescu o masina de curse scumpa, la cheie. Antonescu s-a urcat in ea, a apasat acceleratia in primul moment si a intrat cu masina in zid. Apoi iese, din fericire, nevatamat si vine la cel care i-a dat cheile spunand: Haideti sa mai incercam o data. M-as feri sa ii mai dau cheia", a spus Ungureanu.

Potrivit acestuia, PNL risca, daca merge pe acelasi drum alaturi de PSD, sa se trezeasca dureros "din betie", dupa 9 decembrie, insa lucrurile ar sta altfel daca s-ar trezi acum.

Acesta si-a exprimat speranta ca o buna parte dintre membrii PNL se vor alatura aliantei de dreapta care s-a conturat pe scena politica.

"Membrii PNL au ce cauta (in alianta de dreapta) si sunt multi cei care vor face acest pas", a spus Ungureanu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sondaj alegeri prezidentiale Money Channel, #sondaj alegeri prezidentiale, #sondaj alegeri parlamentare , #sondaj
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
minciuni ! antonescu este cotat cu 100% !
Poza conti
conti
rank 5
Antonescu e cotat cu 32%..