Antonescu scade sub Basescu la incredere. PNL, sub PDL la europarlamentare - sondaj CSOP (Video)

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 13:40
7827 citiri
Antonescu scade sub Basescu la incredere. PNL, sub PDL la europarlamentare - sondaj CSOP (Video)
Foto: e-politic.ro

Nivelul increderii populatiei in presedintele Basescu a crescut, in timp ce cota lui Crin Antonescu e in scadere. USL se mentine insa in preferintele populatiei, cu 54%.

Romania merge intr-o directie gresita cred 70% dintre cetatenii Romaniei, insa nivelul suportului pentru guvernarea USL se mentine la cote inalte, la 54%, potrivit unui sondaj CSOP pe luna decembrie, remis Ziare.com.

13% dintre respondenti sunt interesati de politica, 53% sunt complet neinteresati, dar 30% sunt totusi atenti la stirile politice. Biserica se bucura de increderea a 62% dintre respondenti, iar armata a 53%, pe cand primariile locale au obtinut un scor de 41%.

La mijlocul clasamentului acestui capitol sunt Presedintia, cu 11%, Guvernul, cu 13%, si Parlamentul, cu 11%. Justitia aduna un procent crescut, de 23%.

La capitolul incredere in personalitati politice, Mugur Isarescu conduce cu 27%, urmat de Victor Ponta, 23%, Klaus Johannis, 19%, si Sorin Oprescu 18%. Traian Basescu are 16%, iar Crin Antonescu 15%.

Evolutia increderii in personalitati politice e interesanta in cazul premierului Ponta care inregistreaza o scadere abrupta de incredere din partea cetatenilor, de la 27%, la 23%.

Celelalte personalitati evolueaza in cadrul unor marje mici. La intentii de vot in general, USL ar lua 54%, PDL 20%, UDMR 6%, PP-DD 4%, Forta Civica 4%, PRM 3%, si PMP 3%.

La alegerile pentru Parlamentul European, intentiile de vot se prezinta in felul urmator: PSD 39%, PDL 19%, PNL 18%, UDMR 6%, Forta Civica 4%, PP-DD 4%, PMP 3%, PRM 3%.

Nivelul de satisfactie in ceea ce priveste activitatea guvernului Ponta a scazut in decembrie la 17% de la 22% in vara. Presedintia a crescut in ochii cetatenilor cu 2 procente, ajungand la 16%.

Preocuparile cele mai importante ale populatiei sunt: locurile de munca si somajul, situatia economica dificila, si abia pe locul 3, cu 10% coruptia. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1031 de persoane, in perioada 13-20 decembrie, si are o marja de eroare de 3%, cu o probabilitate de 0,95%.

A.V.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Sondaj CSOP partide basescu Antonescu, #sondaj CSOP decembrie scadere Ponta, #sondaj decembrie scadere Antonescu , #sondaj