Editorial: Surpriza care l-ar salva pe Traian Basescu

Joi, 08 Martie 2012, ora 13:07
7182 citiri
Editorial: Surpriza care l-ar salva pe Traian Basescu

A nu se confunda increderea cu intentia de vot, fireste, insa cine arunca o privire spre scorurile celui mai recent IMAS publicat de Adevarul, realizat in februarie, poate constata un adevar tulburator: romanii nu mai vor sa aiba nicio legatura cu sceneta care li se deruleaza sub ochi.

Doua lumi paralele vietuiesc in acelasi spatiu, aparent impotriva legilor fizicii: voluptatea cu care lumea politica isi desfasoara aptitudinile - sau lipsa acestora - si pasiunea cu care oamenii se ingroapa in nisip in cautarea fericirii. Sau a povestilor.

Raed Arafat este cel mai indragit roman, masuratoarea aratand o cota de incredere de 76,1 procente. La mare distanta in spatele doctorului, de-a valma, politicienii strang doar jumatate din sentiment: regele Mihai, Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu, regina Ana, principesa Margareta.

Nu vreau sa comentez prea malitios starea intelectuala a unui esantion care o apreciaza pozitiv pe sotia majestatii sale, desi nu vorbeste limba romana, si nici faptul ca europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor il depaseste pe Traian Basescu. Ciudateniile unui popor fac parte din cultura sa, este o realitate impotriva careia nu merita sa te indrepti.

Remarc, insa, ca cifrele din dreptul fondatorului SMURD reprezinta un strigat puternic.

Romanii nu mai vor sa auda de politica, si nici macar nu e o noutate. Le trebuie in continuare eroi, iar acestia sunt cu atat mai iubiti cu cat comportamentul liderilor cu patalama ii descalifica. Pe masura ce distanta e tot mai mare, strigatul e tot mai deznadajduit, lehamitea a ajuns la un stadiu de natura sa paralizeze orice vointa.

Romanii dorm, si nici nu li se poate imputa asta, daca somnul inseamna liniste si siguranta. Mihai de Romania este un cavaler pe cal alb, altetele lor regale fac parte din acelasi tablou cu crinoline, si ma intreb cum va evolua mesajul electoral avand in vedere aceasta stare de fapt. Care nu e noua, repet, doar coplesitoare.

Ca sa unga ranile poporului, actorii politici vor trebui sa avanseze pe teren nu cu solutii, calcule si modele - de cate ori cer USL sa puna contraoferta pe masa sunt un bou, realizez acum ca pe majoritatea romanilor i-ar lasa reci! - ci cu manele.

In materie de discurs public, simularile matematice care ar arata gafele Puterii ar fi mai putin eficiente decat o retorica ce promite si starneste dorinta, seamana jalea si trage cu ochiul, neputand sa slobozeasca glontul la propriu.

Dar asta inseamna un singur lucru: ne este atat de dor de mama, de cuibul unde ni se aducea rama gata mestecata, incat am fi dispusi sa fugim pe-o insula exotica, unde sa ne hranim cu banane. Doar ca acesta este privilegiul clasei conducatoare. De aia il iubesc romanii pe Raed Arafat. Si tot de aia, daca la Hollywood va decide careva sa faca inca o serie Batman si sa o filmeze la noi, romanii ii vor cere actorului din rolul principal sa candideze.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#alegeri locale 2012, #alegeri parlamentare 2012, #Basescu Arafat sondaje alegeri , #sondaj
Comentarii