Alegeri pentru primaria din Ramnicu Valcea, duminica

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 08:14
2287 citiri
Alegeri pentru primaria din Ramnicu Valcea, duminica
Foto: Jurnalul National

Peste o suta de mii de cetateni cu drept de vot din municipiul Ramnicu Valcea, mai precis 100.800, sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a-si alege primarul, dupa ce edilul Mircia Gutau (foto) a fost arestat si condamnat pentru fapte de coruptie, iar postul a fost declarat vacant.

Cei opt candidati inscrisi in competitia electorala au avut la dispozitie doua saptamani pentru a-si face cunoscute proiectele.

In cursa s-au inscris Romeo Radulescu, primarul interimar al Ramnicului, din partea PD-L, profesorul univ. Remus Grigorescu, fost prefect al judetului in 2009, din partea PSD, economistul Bogdan Pistol, presedintele organizatiei municipale a PNL, economistul Lucian Trandafirescu reprezentand Partidul Ecologist Roman, ing. Valeriu Croitorescu din partea Partidului Verde, cadru militar in rezerva, Mihai Tabarca din partea Fortei Civice, Dumitru Cumpanasu din partea Partidului Popular al Protectiei Sociale si Nicolae Patru desemnat de Partidul National Democrat Crestin.

In ultima saptamana, la Ramnicu Valcea au fost prezenti pentru a-si sustine candidatii toti cei trei lideri ai principalelor partide parlamentare, Emil Boc, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Cele 97 de sectii de votare se vor deschide duminica, la ora 7,00, si se vor inchide la ora 21,00.

Un eventual tur doi se va desfasura duminica urmatoare, pe 25 aprilie.

Inspectoratul de Politie Judetean si Inspectoratul de Jandarmi vor avea in teren, pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a alegerilor, 250 de angajati.

Pentru organizarea primului tur de scrutin, primaria a alocat un buget de 800.000 lei.

Viitorul primar va trebui sa lucreze cu un Consiliu Municipal compus din 16 consilieri PD-L, 4 - PSD si 3 - PNL, timp de doi ani, pana la alegerile locale din 2012.

Ultimele alegeri, din 2008, au fost castigate de Mircia Gutau (PDL), reales din primul tur cu 72%.

Pe 27 ianuarie 2010, primarul Gutau a fost arestat si condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani si jumatate inchisoare cu executare, printr-o decizie irevocabila si ramasa definitiva, pentru fapte de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#alegeri Ramnicu Valcea, #Mircia Gutau, #alegeri Valcea , #stiri alegeri
Comentarii
Poza Andrei-NewYork
Andrei-NewYork
rank 5
PDL are principalul atu in cursa pentru primaria Valcea: dorinta de a nu plasa pe nimeni deasupra legii