Candidaturile la fotoliul de deputat lasat liber de Ioan Timis, depuse pana luni

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 15:20
1446 citiri
Candidaturile la fotoliul de deputat lasat liber de Ioan Timis, depuse pana luni
Foto: Adevarul

Termenul de depunere a dosarelor pentru locul liber de deputat de Hunedoara expira luni, printre cei care vor candida figurand Daniel Raducanu, din partea PD-L, Liliana Tolas, din partea PSD, Mariana Campeanu, din partea PNL, un alt candidat cu potential fiind primarul Nicolae Timis, ca independent.

Potrivit calendarului pentru alegerile partiale pentru Camera Deputatilor in circumscriptia electorala nr.22, judetul Hunedoara, colegiul uninominal nr.3, luni, pe 15 noiembrie, este ultima zi de depunere a candidaturilor.

Din partea PD-L va candida Daniel Raducanu, primar al comunei Baru Mare si, pana de curand, liberal. Potrivit presedintelui interimar al organizatiei PD-L Hunedoara, Viorel Arion, Daniel Raducanu a indeplinit deja formalitatile de inscriere in partid si si-a depus candidatura pentru Camera Deputatilor inca de vineri.

Intrebat de ce PD-L a ales un candidat de la alt partid, Arion a subliniat ca, avand in vedere calitatile si recunoasterea de care se bucura acesta, a fost cea mai buna decizie. "Nu calitatea de liberal ne-a determinat sa-l alegem, ci calitatea umana. Este un gospodar recunoscut, care are un proiect pentru Tara Hategului, am vorbit cu el si m-a convins ca este cea mai buna alegere", a spus Arion, duminica.

PSD o sustine in aceasta competitie pe Liliana Tolas, consilier judetean si vicepresedinte al Organizatiei Femeilor Social-Democrate. Tolas isi va depune candidatura luni, potrivit senatorului de Hunedoara Cosmin Nicula.

Candidatul PNL este Mariana Campeanu, fostul ministru al Muncii in timpul guvernarii Tariceanu. Ea nu a reusit sa intre in Parlament in 2008, fiind sustinuta acum pentru restul de mandat ce apartinea lui Timis. Campeanu si-a depus dosarul de candidatura inca de joi.

Pentru acest colegiu va candida si ecologistul Remus Cernea, care si-a infiintat recent propriul partid, "Miscarea Verzilor". Candidatului UNPR, Mihail Rudeanu, i-a fost respins dosarul.

Un candidat cu sanse insa este actualul primar al orasului Hateg, liberalul Nicolae Timis, fratele lui Ioan Timis. Acesta s-a autosuspendat din PNL si se va inscrie, ca independent, in lupta electorala. Timis este asteptat sa-si depuna dosarul luni. Potrivit unor surse politice de la nivel local, adeversarii politici ai lui Timis incearca din rasputeri sa blocheze candidatura acestuia. Sursele citate au declarat ca unele reguli privind semnaturile necesare pentru depunerea dosarului de catre independenti au fost modificate pe ultima suta de metri, "cu dedicatie pentru Timis".

Mai precis, potrivit deciziei nr. 4 D a BEC din 4 noiembrie 2010, se solicita candidatilor independenti sa prezinte nu doar un exemplar din listele de semnaturi, ci cate patru. In plus, BEC solicita prezenta semnaturilor olografe ale celor care au strans semnaturile pe toate cele patru exemplare care urmeaza a fi predate de catre candidati. Situatia este de altfel semnalata si de Remus Cernea pe blogul sau, care acuza BEC ca vrea sa blocheze candidaturile independente pentru aceasta cursa.

Pe data de 20 noiembrie 2010, sambata, incepe campania electorala, iar pe 4 decembrie 2010 aceasta perioada se incheie. Alegerile pentru locul de deputat ramas vacant dupa moartea pedelistului Ioan Timis vor avea loc pe 5 decembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#alegere deputat Hunedoara, #moarte Ioan Timis , #stiri alegeri