Ziare.com

Comisia de Cod electoral: Campaniile electorale, finantate de la bugetul de stat

Marti, 24 Februarie 2015, ora 18:20

   

Comisia de Cod electoral: Campaniile electorale, finantate de la bugetul de stat
Comisia de Cod electoral a adoptat, marti, cu unanimitate de voturi, ca finantarea campaniilor electorale sa se faca de la bugetul de stat, stabilind, totodata, si limitarea cheltuielilor din campanii.

Aceste principii au fost expuse atat de presedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, care a sustinut pozitia PSD in acest sens, cat si de vicepresedintele acestui for, Mihai Voicu, care a sustinut pozitia PNL.

Zgonea a precizat ca PSD sustine transpunerea in legislatia nationala a recomandarilor grupului Greco privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale.

Schimbari in comisia de revizuire a Constitutiei - Pe cine retrage PNL

"Noi propunem limitarea cheltuielilor de campanie electorala, ca suma si categorii de cheltuieli, concomitent cu finantarea de la bugetul de stat. Propunem ca aceasta finantare sa se faca nediscriminatoriu", a spus, la randul sau, Mihai Voicu.

El a aratat ca PNL a identificat sase categorii de cheltuieli de campanie care sa poate fi finantate si, ca urmare, decontate, respectiv cheltuieli legate de media, identitate vizuala a partidului, materiale pentru informare, campania on-line, cercetari sociologice si organizare de evenimente.

Voicu a mai sustinut ca fiscalizarea cheltuielilor de campanie va fi foarte benefica, intrucat decontarile nu se vor putea face fara a avea actele in regula.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Și la orice regulă admisă,

Sunt necesare pedepse-hotărați de care-la incălcarea
regulei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor