AEP: Accesul neingradit la urne in diaspora, unul dintre principalele obiective

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 20:12
2308 citiri
AEP: Accesul neingradit la urne in diaspora, unul dintre principalele obiective
Foto: Arhiva Ziare.com

Accesul neingradit la urne al romanilor din diaspora va fi unul dintre principalele obiective ale Autoritatii Electorale Permanente, astfel incat incidente precum cele de la alegerile din 2014 sa nu se mai repete, a declarat presedintele AEP, Ana Maria Patru, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei.

Potrivit unui comunicat remis de catre AEP, Ana Maria Patru a subliniat importanta informatizarii sectiilor de votare si a implementarii sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, apreciind ca acesta va creste transparenta procesului electoral si va impiedica tentativele de vot multiplu.

"Presedintele Autoritatii le-a vorbit celor prezenti despre importanta inscrierii alegatorilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate in Registrul electoral, incepand cu data de 1 aprilie 2015, astfel incat pentru alegerile parlamentare de anul viitor sa poata fi infiintate suficiente sectii de votare, iar experienta de la alegerile prezidentiale din 2014 sa nu se mai repete", precizeaza sursa citata.

AEP ii raspunde lui Dragnea: Vom elabora, in timp util, legea votului prin corespondenta

In discursul sau, adauga comunicatul, Ana Maria Patru a trecut in revista principalele reglementari care se refera la exercitarea dreptului de vot de catre cetatenii romani in strainatate, cuprinse in Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Presedintele AEP a participat vineri la dezbaterea "Pregatirea organizarii alegerilor, noua lege electorala, experiente rezultate din pregatirea si desfasurarea exercitiilor electorale precedente", organizata de Ministerul Afacerilor Externe, in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane. Au participat sefi ai misiunilor diplomatice permanente - ambasadori, consuli generali, directori ai Institutelor Culturale Romane din strainatate.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#vot corespondenta AEP, #romani diaspora vot corespondenta , #vot
Comentarii