Basescu se lupta cu comunismul in America (Opinii)

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 13:36
3745 citiri
Basescu se lupta cu comunismul in America (Opinii)
Foto: telenews.ro

Posibilitatea instituirii votului prin corespondenta le provoaca ameteli liderilor Opozitiei, deoarece se tem de o posibila frauda. In mod interesant, nici UDMR nu sustine ideea, manifestand aceleasi temeri.

Daca explicatia celor de la USL poate fi crezuta intr-o oarecare masura, deoarece insista si acum ca Traian Basescu a fost ales prin furt, in ceea ce-i priveste pe liderii Uniunii, nu are nicio valoare.

Oamenii se tem pur si simplu ca un numar mai mare de electori apartinand populatiei majoritare va imputina procentele UDMR, care are deja batai de cap cu fragmentarea optiunii maghiarilor.

Eu nu as baga mana in foc insa ca intentia lui Traian Basescu (desi initiativa ii apartine ministrului de Externe, nu ma pot obisnui cu gandul ca presedintele n-are niciun amestec, dimpotriva) este sa puna activistii sa lipeasca plicuri cu buletine de vot false. Mai degraba, m-as opri asupra curentului care strabate, majoritar, diaspora.

Pe masura ce perioada scursa de la plecarea din tara creste, sentimentul romanilor asupra abandonarii unui sistem care nu s-a desprins definitiv de comunism este mai intens. Iar povestea cu cea mai mare incarcarcatura in materie se petrece in sufletele romanilor de pe continentul american, unde prezenta la vot a fost slaba, din cauza distantelor mari.

Acolo, reprezentantii actualei Opozitii nici nu au trimis delegati la sectiile de votare, din lipsa de fonduri. Un detaliu important.

Daca insa actul normativ pregatit de Teodor Baconschi se va materializa, nu numai ca vor trebui sa-si trimita reprezentanti, dar va fi necesar sa faca si campanie electorala, pentru a contracara "grupul Basescu", ce porneste cu prima sansa. Fenomenul ii va determina pe pedelisti sa procedeze la fel, asa ca se anunta vremuri delicioase.

Imi imaginez cum tabara portocalie le va explica oamenilor, dupa modelul "generale 2008" si "prezidentiale 2009", ca atata vreme cat Ion Iliescu, hulit cu forta peste Ocean in mai toate familiile, mai are un cuvant de spus in PSD, acest partid reprezinta nostalgia dupa comunism.

Soarta liberalilor va fi si mai cruda. Vor fi aratati electoratului insistandu-se asupra aliantei cu socialistii, si nu numai, ci si cu Dan Voiculescu, colaborator cu acte in regula al Securitatii. Vor fi impartite pliante cu afirmatiile lui Crin Antonescu despre "Felix", iertat de un trecut pe care nu-l mai considera condamnabil, asa cum a procedat in cazul Monei Musca.

Simboluri puternice, cu care Opozitia va lupta fara succes. Ce va putea sa acuze, in replica? Faptul ca Emil Boc si-a asumat raspunderea pe un Cod al Muncii capitalist si pe o Lege a educatiei care incearca sa elimine din sistem dascalii incompetenti si clanurile din universitati? No way!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#vor corespondenta Teodor Baconschi, #campanie electorala vot corespondenta, #Basescu Voiculescu PNL PSD , #vot
Comentarii