Mita electorala, stabilita de Guvern: Sa spuna ce bunuri pot fi date ca sa nu se ajunga la inchisoare

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 11:10
2798 citiri
Mita electorala, stabilita de Guvern: Sa spuna ce bunuri pot fi date ca sa nu se ajunga la inchisoare

Senatorul Andrei Volosevici propune, printr-un proiect, modificarea Codului Penal astfel incat Guvernul sa stabileasca bunurile care pot fi oferite alegatorilor si valorile maxime ale acestora, fara ca acest lucru sa fie considerat infractiune si pedepsit cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Proiectul de modificare a Codului Penal, initiat de senatorul Andrei Volosevici si aflat din 16 aprilie in consultare publica la Senat, prevede ca "nominalizarea bunurilor si stabilirea valorii unitare maxime si a valorii insumate maxime pentru bunurile care pot fi oferite unui alegator in conditiile legii se va face prin hotarare a Guvernului".

Initiatorul precizeaza ca, in prezent, in Codul Penal, la capitolul coruperea alegatorilor, se prevede ca oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorilor sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi, dar in acesta categorie nu intra bunurile de valoare simbolica inscriptionate cu insemnele unei formatiuni politice.

Initiatorul motiveaza necesitatea propunerii legislative prin faptul ca in actualul Cod Penal nu este precizata natura bunurilor care ar putea fi oferite unui alegator, se lasa la libera apreciere care ar fi valoarea simbolica si nu se are in vedere ca aceluiasi alegator i se pot oferi mai multe bunuri, diferite sau de acelasi fel, a caror valoare insumata poate deveni considerabila.

Andrei Volosevici, de profesie avocat, este la primul mandat de senator, dupa ce a fost primar al municipiului Ploiesti in perioada 2008-2012, timp in care a condus si PDL Ploiesti. Dupa alegerile locale din 2012, Andrei Volosevici s-a inscris in Partidul Miscarea Populara, al carui membru a fost pana in luna februarie a acestui an, cand a anuntat ca trece la grupul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#mita electorala stabilita Guvern, #brichete alimente alegeri vot mita , #vot
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
O pereche de catuse si arest la domiciliu e mita electoral permisa
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5