Masuri luate de Prefectura pentru prevenirea incendiilor in sezonul canicular

   

Reanalizarea si stabilirea zonelor de risc si vulnerabilitate la nivelul comitetelor locale pentru situatii de urgenta se afla intre masurile stabilite in sedinta de marti a Colegiului Prefectural Teleorman.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, Sorinel Sandu, a declarat ca pentru urmatoarele luni sunt stabilite prin Agentia Nationala de Meteorologie temperaturi maxime care vor depasi valorile normale pentru aceasta perioada.

Potrivit sursei citate, anul trecut in Teleorman s-au inregistrat 325 de arderi necontrolate, cu circa 32% mai multe decat in 2009. Pornindu-se de la situatia din vara anului 2010, primarii au fost atentionati sa respecte procedurile legale privind incendierea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale.

De asemenea, planul adoptat in sedinta Colegiului Prefecturii Teleorman cuprinde recomandari privind reguli ce trebuie respectate de cetateni pentru prevenirea incendiilor in perioada de vara, peste 250 de evenimente de acest fel fiind inregistrate anul trecut in gospodariile populatiei.
Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 10:19
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 143 ori

Cele mai citite stiri
Alexandria si-a facut club sportiv
Alexandria are club sportiv. Consilierii locali au aprobat infiintarea Clubului Sportiv Municipal ...
10 teleormaneni au dat o lectie de curaj celor care inca tac: "Imi asum un mare risc protestand la Alexandria, dar m-am saturat sa imi fie frica!"
Carmen Dumitrescu Astazi s-a protestat si la Alexandria. N-au fost multi oameni si, in niciun caz, ...
Un barbat din Piatra, gasit spanzurat
Si in acest weekend, ambulantele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la sute de cazuri, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor