Patru miei gemeni din rasa "Cap negru de Teleorman", in gospodaria unui cioban

   

Patru miei gemeni din rasa "Cap negru de Teleorman", in gospodaria unui ciobanziare.com
O oaie din rasa "Cap negru de Teleorman", apartinand unui cioban din comuna Radoiesti din judetul Teleorman, a fatat in urma cu cateva zile patru miei gemeni.

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Teleorman, dr. ing. Ruxanda Joitoiu, a declarat luni pentru AGERPRES ca "la cantarire doi miei femele au avut greutatea de 6,3 kg si, respectiv, 5,3 kg, iar masculii au cantarit 6,4 kg si 4,8 kg". Potrivit sursei citate, "este vorba de o adevarata minune (...); oaia mama i-a produs in conditii normale, mieii sunt viabili si perfect sanatosi, fiind luati in observatie de medicul veterinar din aceasta comuna".

Rasa "Cap negru de Teleorman" a fost omologata, dupa un parcurs birocratic destul de greu, in anul 2010, ovinele de acest fel avand performante deosebite, intre care un spor mediu zilnic in greutate care conduce la atingerea de catre exemplarele masculine a aproape 100 de kilograme la varsta de un an. De asemenea, aceasta rasa de ovine se remarca prin productiile mari de lapte, de carne si de lana.
Marti, 06 Martie 2012, ora 10:06
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 335 ori

Cele mai citite stiri
Dragnea i-a linistit pe social-democrati: Adrian Gadea preia sefia organizatiei si deschide lista de candidaturi pentru Consiliul Judetean
Dupa ce, in ultima perioada, framantarile din randul social-democratilor teleormaneni au dus la ...
Esara arde si Dragnea se piaptana
Unii tot dau din gura cu alinierea la normele si directivele europene. Din punct de vedere formal ...
Zece tineri fermieri din Teleorman au semnat contractele de finantare nerambursabila * Valoarea totala a celor 10 proiecte - 450.000 euro
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat faptul ca a inceput efectuarea ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook