Morariu: M-a dezgustat ca Arsinel le-a ingaduit lefegiilor lui Voiculescu sa ii valorifice politic suferinta

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 20:45
6130 citiri
Morariu: M-a dezgustat ca Arsinel le-a ingaduit lefegiilor lui Voiculescu sa ii valorifice politic suferinta
Foto: radu-tudor.ro

In toata aceasta poveste a transplantului de rinichi, beneficiar fiind actorul Alexandru Arsinel, au iesit la iveala personaje care nu fac decat sa incerce sa-si asigure propriul profit, e de parere Mircea Morariu, critic de teatru, profesor universitar, castigator al premiului pentru critica teatrala, acordat de AICT (Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru).

Transand cazul care a stat in presa pe primele pagini, acesta scrie in Adevarul ca Alexandru Arsinel nu e in niciun caz o victima. Desi admite ca nu i-au placut deloc felul in care s-au desfasurat atacurile la adresa lui Alexandru Arsinel, nici maniera in care a ales acesta sa replice nu a fost deloc fericita.

"Oricat si-ar plange de mila, si chiar daca scoatem din calcul povestea neclara a transplantului de rinichi, dl. Arsinel nu a avut nici cel mai mic ghinion ca s-a nascut in Romania. O tara in care i-a mers bine si inainte, si dupa decembrie 1989. Oricum mult mai bine nu neaparat prin comparatie cu alti romani, cu romanii anonimi, ci chiar cu romanii din breasla lui. Si inainte de 1989 a jucat mult la teatru, la fosta Gradina Boema, a aparut la televizor, a 'pacalit' destul de lesne cenzura poate si fiindca aceasta a vrut sa se lase pacalita, nu a fost vreodata 'interzis', a putut face turnee in strainatate si a fost destul de bine platit pentru munca lui.

Oricum, mai bine decat mari actori din teatrele dramatice. Iar dupa 1989 i-a mers inca si mai bine, a fost apreciat, adulat, promovat, chiar daca de ceva timp incoace nu face decat sa repete, cu minime modificari, cuplete de odinioara. Nu mi-a placut defel nici modul in care Alexandru Arsinel a inteles sa apara, acum cateva zile, la Antena 3. In pijama si in halat, speculandu-si in cel mai ieftin chip cu putinta boala. M-a dezgustat de-a dreptul sa aflu ca Alexandru Arsinel le-a ingaduit lefegiilor lui Dan Voiculescu sa ii valorifice politic si in folosul patronului lor suferinta, 'antenistii' titrand, la un moment dat, in cel mai miselesc si manipulator chip cu putinta, 'Basistii vor moartea lui Alexandru Arsinel'", a scris Morariu, in Adevarul.

Acesta se declara socat, oripilat de-a dreptul de "uralele, ovatiile, aplauzele prelungite cu care a fost primita o postare pe Facebook a actorului Mihai Bendeac. Postare in care acesta, atacandu-l dur si total lipsit de fair play pe Arsinel, se lustruieste pe sine.

Unde mai pui ca dl. Bendeac se erijeaza fraudulos in port-drapel al nemultumirilor tinerilor generatii de actori care pesemne, din cauza lui Alexandru Arsinel ori a altor actori care, asemenea lui se incapataneaza sa nu iasa la pensie ori sa nu moara, le-ar bloca junilor accesul in teatrele transformate in feude proprii.

Partea proasta e ca prea multi tineri actori au cazut in capcana ce le-a fost intinsa de dl. Bendeac. M-a dezgustat sa vad ca fostul ministru al Educatiei, incertul si vesnic neoportunul Petru-Daniel Funeriu, s-a dedulcit sa profite politic de postarea lui Bendeac, folosindu-se de ea spre a-si mai promova o data obsesiile si ideile fixe".

"In niciun caz Mihai Bendeac (...) nu e indreptatit sa il puna la zid pe Arsinel", e de parere criticul. Potrivit acestuia, postarea lui Bendeac de pe reteaua sociala "e doar o reglare de conturi intre doi susanisti. Atat si nimic mai mult".

Acesta e de parere ca nu trebuia asteptata boala d-lui Arsinel pentru o discutie adevarata, profesionista, fara menajamente, despre starea spectacolului de revista din Romania ori despre cea a Teatrului "Constantin Tanase" si ca nici nu se cuvenea profitat de suferinta lui Alexandru Arsinel.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Morariu afacerea Arsinel, #Mircea Morariu Arsinel Bendeac, #scandal transplant rinichi Arsinel , #transplant rinichi