Ministrul Economiei neaga ca ar fi incasat ilegal bonusuri de 53.000 de euro de la Posta Romana

Marti, 14 Februarie 2017, ora 22:10
4843 citiri
Ministrul Economiei neaga ca ar fi incasat ilegal bonusuri de 53.000 de euro de la Posta Romana
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, contesta raportul Curtii de Conturi potrivit caruia ar fi incasat fara baza legala bonusuri in valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) in perioada in care a fost director general al companiei de stat Posta Romana.

Petrescu spune ca nu sunt fundamentate afirmatiile institutiei de audit public, potrivit carora prin contractul de mandat nu au fost definiti indicatori de performanta trimestriali.

"Precizam ca nu sunt intemeiate retinerile Curtii de Conturi constand in faptul ca mandatul Directorului General C.N. Posta Romana S.A. nu ar fi fost completat cu indicatori de performanta trimestriali prin intermediul unui act aditional, intrucat obiectivele si criteriile de performanta trimestriale (trim. III si IV - 2014 si trim. I si II - 2015 pentru care s-a aprobat acordarea bonusurilor) au fost incluse in contractul de mandat, acestea fiind definite in mod expres chiar in cuprinsul contractului de mandat", arata un comunicat transmis marti seara de Ministerul Economiei.

Ministrul mai sustine ca nu sunt fundamentate nici afirmatiile Curtii de Conturi potrivit carora prin contractul de mandat nu au fost definite rezultatele asteptate si valorile exprese ale indicatorilor de performanta trimestriali.

"Nu poate fi vorba de incalcarea vreunei norme/dispozitii legale, deoarece legiuitorul nu a reglementat prin O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice anumite procedee, metodologii in privinta stabilirii obiectivelor si criteriilor de performanta", arata comunicatul.

In apararea sa, ministrul argumenteaza ca, "pentru aceeasi speta si pe baza acelorasi documente doveditoare", Corpul de Control al ministrului Comunicatiilor a facut un control amplu cu doar trei luni inainte de raportul intermediar al Curtii de Conturi.

"Rezultatele acestei misiuni valideaza faptul ca bonusurile Directorului General al Companiei au fost acordate in conditii de legalitate, in conformitate cu Contractul de Mandat al Directorului General, subliniindu-se ca au fost indepliniti toti indicatorii de performanta solicitati in momentul acordarii acestor bonusuri", mai mentioneaza comunicatul.

Un raport al Curtii de Conturi, citat de HotNews.ro, arata ca Alexandru Petrescu ar fi incasat fara baza legala bonusuri in valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) in perioada in care a fost director general al companiei de stat Posta Romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#ministrul Economiei bonusuri ilegale Posta , #ministrul Economiei