Ciolos, despre situatia din USR: Sunt niste discutii firesti. Alianta functioneaza

Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 23:30
3521 citiri
Ciolos, despre situatia din USR: Sunt niste discutii firesti. Alianta functioneaza
Foto: Eduard Vinatoru / Mediafax Foto / Hepta.ro

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a afirmat, duminica seara, ca USR va avea "intelepciunea sa-si faca ordine in partid", dupa situatia creata de excluderea Olimpiei Ardelean, pe care considera ca prea repede lumea s-a grabit sa o catalogheze drept "scandal". Ciolos a spus ca pentru el este important ca Alianta USR PUS sa continue si sa inspire incredere.

Ciolos a fost intrebat, duminica seara, la Digi 24, ce parere are despre scandalul iscat in USR de exluderea Olimpiei Ardelean si a spus: "Cred ca folosim prea usor termenul acesta de scandal. Noi vrem democratie. Si vrem dezbateri pe fata, nu ascunse seara, noaptea, in tot felul de comitete executive din care trebuie sa dam pe surse ceea ce se intampla".

"Sunt niste discutii as zice firesti, oameni nemultumiti si altii care explica de ce au luat anumite decizii. Atata timp cat discutiile acestea au loc intr-un cadru decent, democratic, si atata timp cat si functioneaza - structurile Aliantei functioneaza, noi ne vedem periodic, luam decizii in Alianta. Vad ca si USR-ul functioneaza, parlamentarii din USR sunt foarte activi in continuare, iau pozitie vizavi de activitatea Guvernului, spun ceea ce au de spus, deci e, sa spun, parte a democratiei", a mai spus liderul PLUS.

Acesta s-a aratat convins ca USR va putea sa rezolve problema si sa inspire increderea oamenilor.

"Eu sunt convins ca cei din USR, colegii nostri, vor avea intelepciunea sa-si faca ordine in partid fara sa fie nevoie sa ne amestecam noi, altii, si sa comentam ce se intampla acolo. Evident ca oricine poate sa comenteze.

Pentru mine, pentru noi, important e ca acest proiect sa continue si sa continuam sa inspiram incredere, asta e important, ca dupa toate aceste discutii sa se ia decizii si oamenii, sustinatorii nostri, sa vada ca avem intelepciunea sa luam decizii si ca suntem in masura sa ne asumam guvernarea acestei tari", a mai spus Dacian Ciolos.

Joi dimineata, Olimpia Ardelan a scris pe Facebok despre excluderea sa, prezentand si postarea sa din 8 noiembrie in care semnala nereguli in USR Ilfov, amintind si de semnaturile false din campania "Fara penali" si in urma careia a fost luata aceasta decizie.

Reprezentantii USR au precizat ca Olimpia Ardelean a fost exclusa din partid din cauza ca a fost reclamata de 15 colegi pentru jigniri si pentru o pozitie publica ce a afectat imaginea USR in campanie.

"Olimpia Ardelean nu a fost exclusa pentru ca a semnalat probleme cu semnaturile la initiativa Fara Penali", spun acestia.

Senatorul USR Mihai Gotiu a afirmat, la RFI, ca aproape 500 de membri ai formatiunii cer conducerii sa revina asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean.

"Sunt convins ca si colegii din BN (...) se vor mai gandi si vor ajunge la solutia corecta, sa inceteze acest tip de executii", a spus el.

Liderul USR Dan Barna le-a raspuns contestatarilor sai din partid, intr-un interviu la Digi 24, afirmand ca nu mai poate fi folosit scandalul ca formula de santaj in partid, pentru ca USR va intra intr-o coalitie de guvernare si trebuie sa fie un partener credibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ciolos alianta USR, #alianta USR PLUS , #Dacian Ciolos