Dacian Ciolos si Dan Barna vor alerga la maratonul de la Sibiu

Vineri, 22 Martie 2019, ora 15:26
4255 citiri
Dacian Ciolos si Dan Barna vor alerga la maratonul de la Sibiu
Foto: Facebook/Alianta 2020 USR PLUS

Liderii Aliantei 2020 USR-PLUS, Dacian Ciolos si Dan Barna, s-au inscris la editia din acest an a Maratonului International Sibiu, din 1 iunie, considerat cel mai mare eveniment filantropic de alergare din Romania, pentru a sustine doua dintre cele 40 de proiecte propuse de sibieni.

"Vreau sa va spun ca Alianta USR-PLUS va participa la acest maraton. Aseara ne-am inscris si eu, si Dacian Ciolos in acest maraton, alaturi de foarte multi dintre colegii nostri din tara, alaturi de candidatii la europarlamentare, multi dintre ei vor fi la ora aceea deja europarlamentari si vom sustine toate cele 40 de proiecte inscrise in maraton", a declarat Dan Barna, vineri, la Sibiu, in cadrul unei intalniri cu sustinatorii Aliantei.

Acesta a precizat ca va sustine proiectul privind reconstructia Palatului Copiilor, pentru ca in copilarie a participat acolo la cercuri de foto si de ceramica, iar in prezent cei mici pot invata in acest loc cum sa fie mai iscusiti in viata de zi cu zi.

Potrivit organizatorilor maratonului, Palatul Copiilor Sibiu este nevoit sa isi schimbe locatia, iar noul sediu are nevoie de lucrari ample de reabilitare pentru a-si putea desfasura activitatea in continuare.

Prin participarea la Maratonul International Sibiu 2018, s-a reusit strangerea fondurilor necesare inlocuirii instalatiei electrice, iar prin editia din acest an se doreste atragerea fondurile necesare inlocuirii instalatiei de apa si canalizare.

Dacian Ciolos a anuntat ca va alerga, la Sibiu, pe distanta de cinci kilometri, pentru sustinerea reabilitarii unei cabane montane.

"Voi alerga si eu la acest maraton distanta de cinci kilometri, chiar daca in ultima vreme nu am avut timpul suficient sa ma antrenez, dar o sa fac pentru asta, pentru ca e un proiect care ne uneste pentru niste obiective care sunt in jurul nostru. Eu am ales sa alerg pentru a sustine finantarea 'Casei de pe munte'.

E vorba de un refugiu montan din muntii Cindrelului, care odata reamenajat sa poata sa constituie un punct de sosire si de plecare pentru drumetii si pentru mai multe evenimente de munte. Avem nevoie sa incurajam tinerii de astazi sa iasa pe munte, sa aiba contact cu natura, sa aprecieze ceea ce ne ofera natura si mediul, care este foarte bogat in aceasta zona. O fac si cumva afectiv, pentru ca in momentele mele de relaxare, de regasire si de reincarcare sunt iesirile pe munte si contactul direct cu natura", a precizat Ciolos.

"Casuta din Munti" se doreste a fi un refugiu alpin construit in apropierea Varfului Magura (1.304 m), o "poarta" de intrare in Masivul Cindrel.

Proiectul are ca scop constructia si introducerea in circuitul turistic si educational a Casutei din Munti, care va deveni un loc prielnic pentru activitati extrascolare si tabere pentru copii, dar si punct de pornire pentru drumetii, cicloturism, escalada sportiva, schi, orientare sportiva, fotografie si alte activitati in natura.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Barna Ciolos alearga maraton, #Barna Ciolos maraton Sibiu , #Dacian Ciolos
Comentarii