De ce nu a acceptat BEC Alianta 2020: Barna si Ciolos nu sunt oficial presedintii USR si PLUS. Ce urmeaza

Joi, 07 Martie 2019, ora 16:13
6741 citiri
De ce nu a acceptat BEC Alianta 2020: Barna si Ciolos nu sunt oficial presedintii USR si PLUS. Ce urmeaza
Foto: Arhiva Facebook/ Dacian Ciolos

Dan Barna si Dacian Ciolos nu apar in actele constitutive ale USR, respectiv PLUS, inregistrate la Tribunalul Bucuresti. BEC a respins cererea de inscrierea a Aliantei USR-PLUS, motivand ca presedintii aliantei nu coincid cu cei ai formatiunilor.

"Componenta organelor de conducere, arbitraj si control ale Uniunii Salvati Romania. Biroul National: Nicusor Daniel Dan, Cristian Ghica, Roxana Sanda Wring, Dumitru Dobrev, Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu, Florin Grigorescu, Cristian-Gabriel Seidler, Ana-Maria Ciceala, Florin-Cristian Cobzac, Florin-Ciprian Dinica, Cristina Coroblea. Presedinte: Nicusor Daniel Dan", se arata in actul constitutiv, publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti, la sectiunea Partide Politice.

Totodata, in actul constitutiv al Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS) figureaza doar membrii fondatori ai formatiunii: Florina Raluca Danes - presedinte, Iulia Iordache vicepresedinte si Alexandru Adrian Iordache secretar general.

Pasii pentru constituirea unei aliante politice prevad depunerea unui protocol de constituire al acesteia la BEC in termen de 48 de ore de la infiintare, conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare.

"Partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European.

Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Protocolul de constituire a aliantei electorale se depune la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore de la infiintarea acestuia", prevede actul normativ.

Ce urmeaza

Decizia BEC pentru respingerea unui protocol poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se pronunta in 24 de ore de la inregistrare, potrivit Legii mentionate.

"Biroul Electoral Central se pronunta in sedinta publica asupra admiterii sau respingerii protocolului de constituire a aliantei electorale, in termen de 24 de ore de la inregistrarea acestuia. Decizia Biroului Electoral Central de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale poate fi contestata de orice persoana fizica sau juridica interesata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la afisare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta asupra contestatiilor prevazute la alin. (4) si (5) in termen de24 de ore de la inregistrarea contestatiei, prin hotarare definitiva", mai prevede Legea 33/2007, actualizata pe 13 februarie 2014.

Biroul Electoral Central a respins, joi, cererea de inscriere a Aliantei USR-PLUS, se arata intr-un comunicat de presa al formatiunii conduse de Dacian Ciolos. Liderii PLUS au anuntat ca decizia va fi contestata la Inalta Curte. Alianta USR PLUS a fost anuntata in 2 februarie.

Lista comuna pentru europarlamentare este formata din:

1. Dacian Ciolos, presedintele PLUS,

2. Cristian Ghinea (USR),

3. Dragos Pislaru (PLUS),

4. Clotilde Armand (USR),

5. Dragos Tudorache (PLUS).

6. Nicolae Stefanuta (USR),

7. Vlad Botos (USR),

8. Ramona Strugariu (PLUS),

9. Vlad Gheorghe (USR),

10. Alin Mituta (PLUS),

11. Anamaria Naomi Reniut (PLUS),

12. Valeriu Nicolae (PLUS),

13. Oana Toiu (PLUS),

14. Radu Ghelmez (USR),

15. Liviu Iolu (PLUS) .

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Barna Ciolos europarlamentare, #Alianta USR PLUS europarlamentare , #Dacian Ciolos