Barna, despre ce se va intampla cu Alianta 2020 USR PLUS dupa europarlamentare

Sambata, 09 Martie 2019, ora 13:36
6142 citiri
Barna, despre ce se va intampla cu Alianta 2020 USR PLUS dupa europarlamentare
Foto: Facebook Alianta 2020 USR PLUS

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, sambata, ca Alianta 2020 USR PLUS va continua dupa alegerile europarlamentare, vizand preluarea guvernarii in 2020, iar la alegerile locale va avea candidati proprii in municipii si orase. La Bucuresti, a adaugat el, este posibila o colaborare cu PNL pentru "a scoate" Capitala de sub domnia" Gabrielei Firea".

Intrebat intr-o conferinta de presa despre colaborarea cu PNL, avand in vedere ca la Arad aceasta nu exista, iar filiala judeteana USR face opozitie fata de administratia PNL, Barna a raspuns ca filialele locale au autonomie privind colaborarea cu alte partide, insa la alegerile locale se poate opta pentru o colaborare cu PNL pentru Primaria Capitalei.

"Este posibil ca la Bucuresti sa trebuiasca sa existe o colaborare (cu PNL - n.r.) pentru a reusi sa scoatem Bucurestiul de sub domnia doamnei Firea, insa sunt multe alte municipii si orase din Romania, intre care si Aradul, Timisoara, Brasovul, unde vom avea candidati independent de pozitia PNL (...) In USR exista un principiu destul de puternic, acela al autonomiei filialelor locale. Evident ca fiecare decizie va fi luata in discutie cu fiecare filiala in parte, nu va exista o strategie nationala, in afara de aceasta alianta (USR PLUS - n.r.) care isi propune sa mearga si dupa aceste alegeri europarlamentare", a spus Barna.

Cu privire la alegerile generale de anul viitor, liderul USR a spus ca Alianta 2020 isi propune sa preia guvernarea.

"Inca din momentul in care am anuntat aceasta alianta electorala USR PLUS, am spus foarte clar si eu si Dacian Ciolos ca obiectivul aliantei Aliantei 2020 sunt alegerile din 2020, alegerile parlamentare, in urma carora suntem convinsi ca Alianta USR PLUS va guverna Romania", a spus Dan Barna.

Intrebat de o eventuala fuziune USR - PLUS, Barna a declarat ca "deocamdata obiectivul principal sunt alegerile europarlamentare".

"Dupa rezultatul acestor alegeri europarlamentare, vom vedea, in functie si de cata incredere va avea Romania in aceasta alternativa pe care o propunem, vom vedea care sunt pasii urmatori", a completat liderul USR.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Alianta 2020 USR PLUS alegeri impreuna , #Dan Barna