Miting al Aliantei 2020 USR PLUS in Capitala, cu Guy Verhofstadt ca invitat special: Castigam impreuna!

Vineri, 24 Mai 2019, ora 21:15
15780 citiri
Miting al Aliantei 2020 USR PLUS in Capitala, cu Guy Verhofstadt ca invitat special: Castigam impreuna!
Foto: Ziare.com

Alianta 2020 USR PLUS a organizat vineri, in Parcul Izvor, un miting electoral la care a fost prezent si liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Organizatorii au anuntat ca mitingul va fi unul diferit de cele clasice, pentru ca participantii vor putea sta pe iarba sau vor putea juca badminton cu candidatii aliantei. Din pacate, vremea urata le-a dat planurile peste cap.

Ca si la celelalte mitinguri ale Aliantei, de la Cluj sau Timisoara, candidatii au urcat pe scena, iar cei doi co-presedinti, Dan Barna si Dacian Ciolos, au tinut discursuri inflacarate si au indemnat la vot.

"Proiectul nostru e Romania si reconstructia ei. Castigam impreuna!", a spus Dacian Ciolos in aplauzele celor prezenti.

A fost al doilea miting electoral organizat in Bucuresti de un partid sau alianta, dupa cel al PNL de sambata. Si PSD ar fi trebuit sa organizeze un miting in Capitala in aceasta saptamana, insa l-a anulat.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea mitingului electoral al Aliantei 2020 USR PLUS:

21:10 - Trupa "Omul cu sobolani" incheie mitingul cu piese cunoscute si indragite. "Ne vedem duminica seara, dupa vot!".

20:42 - Catalin Drula anunta ca azi e ziua lui Alin Mituta, locul 10 pe lista. Se canta "La multi ani!" si voluntarii sunt indemnati sa urce pe scena, alaturi de candidati, la fel ca la celelalte mitinguri.

20:27 - Dacian Ciolos, liderul PLUS si cel care deschide lista la europarlamentare, ii saluta pe cei prezenti, care au venit din toata tara, in ciuda vremii urate.

"Proiectul nostru nu e doar pentru PE, proiectul nostru e Romania si reconstructia ei. Trebuie sa fim constienti ca am pornit la drum sa insanatosim Romania. A devenit mai mult o casa parasita, lasata in paragina. Oamenii nu se mai simt in siguranta, Romania a devenit o tara captiva", spune liderul PLUS.

"Avem nevoie de justitie, de aceea e important ca duminica sa votam si la referendum. Sa scapam de hoti, de cei certati cu legea. Va trebui sa ne gandim si la o reforma a Constitutie, trebuie sa insanatosim statul, care sa lucreze pentru cetatean, nu sa fie o piedica. Vom veni cu o reforma a Constitutiei, prin care sa restabilim echilibrul puterilor in stat", a mai spus Ciolos.

Romanii trebuie sa isi recastige demnitatea, avem nevoie de educatie, sa redam demnitatea educatorilor, trebuie sa depolitizam educatia, sustine Ciolos. "Fara hoti, fara politicieni in Educatie. Avem nevoie sa investim in Sanatate", mai spune liderul PLUS, in aplauzele celor prezenti.

Fostul premier vorbeste si despre investitii in infrastructura.

"O sa ne asumam impreuna guvernarea. 26 mai va fi inceputul, momentul in care vom reda speranta romanilor. Castigam impreuna. Castigam pentru Romania!", a mai spus el.

Dacian Ciolos spune ca anul viitor vor trebui organizate alegeri parlamentare anticipate, odata cu cele locale.

"Sa scurtam agonia Romaniei! Uniti nu doar salvam Romania, uniti reconstruim Romania. Asta vom face incepand cu anul viitor", a mai declarat el, subliniind ca toata clasa politica trebuie reformata.

"Am fost condusi pana acum pentru ca am fost dezbinati. Noi cu totii suntem cetateni ai Romaniei si trebuie sa cultivam increderea intre noi. Europa e cu noi, sa vedem in cat timp spunem 'Europa suntem noi'. Uniti castigam si uniti vom reconstrui Romania!", mai spune el.

20:16 - Rand pe rand iau cuvantul candidatii pozitionati pe primele locuri ale listei: Dragos Pislaru, Cristian Ghinea, Dan Tudorache, Clotilde Armand. Cu totii indeamna la vot si isi exprima speranta ca Alianta va inregistra un scor foarte bun duminica.

Cristian Ghinea spune ca USR-Plus va castiga alegerile de duminica in Capitala.

19:44 - Dan Barna vorbeste despre "experienta fabuloasa" din campania electorala, despre discutiile purtate cu alegatorii din toata tara. "Am facut mai multi km in aceste zece saptamani mai multi decat am facut in toata viata mea pana acum. A fost greu. O experienta care ne-a maturizat", spune liderul USR.

"Am inteles ca Romania este mult mai buna, mai frumoasa si mai intensa decat tot ceea ce vedem seara la televizor. (...) Romania chiar merita mai mult! Infinit mai mult decat ii ofera actuala clasa politica si care conduce aceasta tara", a mai spus Dan Barna.

19:30 - Toti candidatii au urcat pe scena, impreuna cu cei doi co-presedinti ai aliantei, Dacian Ciolos si Dan Barna.

Se scandeaza "Fara hotie!". "Asta nu se intampla de la sine, luati-va familia si prietenii si mergeti duminica la vot!", a spus Catalin Drula.

19:27 - Dupa cateva piese interpretate de OCS, urmeaza prezentarea candidatilor,care vor urca pe scena.

S-a oprit ploaia, iar in fata scenei a fost intins un urias drapel al UE.

Foto: Alianta 2020

18:58 - Pe scena este prezent Guy Verhofstadt, care vorbeste despre importanta acestor alegeri europarlamentare, in aplauzele celor prezenti.

"Avem oportunitatea de a construi ceva nou. Impreuna, putem crea o noua miscare, un nou grup - liberali, centristi, democrati, impreuna cu partidul dl Macron. Vom utiliza aceasta putere, dati-ne-o duminica. Va fi un grup care va arata ca Europa nu este doar un grup de tari, ci o comunitate de valori si principii. Principii precum: domnia legii, lupta impotriva coruptiei", a spus liderul ALDE din PE, in uralele celor prezenti.

"Sunt convins ca duminica rezultatul obtinut de USR-Plus va fi o surpriza si ca veti castiga alegerile!", a mai spus el.

18:51 - Catalin Drula si Vlad Voiculescu, coordonatorii campaniei USR-PLUS, deschid partea politica a mitingului, prezentand mesaje video transmise de sustinatori, primul fiind al artistei Maria Raducanu, care indeamna la vot.

Urmeaza mesaje inregistrate transmise de diversi politicieni europeni, care ureaza succes aliantei.

18:40 - Capitala e sub cod portocaliu de furtuna si grindina, multe strazi si statii de metrou fiind inundate, dar vremea rea nu a blocat total desfasurarea mitingului. In Parcul Izvor sunt circa 250 de persoane, membri ai Aliantei 2020 si zeci de sustinatori, printre care si copii, transmite corespondentul Ziare.com.

Oamenii adunati la miting spun ca vreme rea nu-i deranjeaza si ca - in ciuda ploii care cade in rafale - ei se bucura de muzica aleasa de organizatori si astepta sosirea candidatilor la europarlamentare.

16:00 - In Bucuresti ploua destul de tare. Meteorologii au emis si o atentionare cod galben, valabila pana la ora 17.00, de ploi, intensificari ale vantului, vijelie, frecvente descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni.

15:20 - In Parcul Izvor au fost instalate numeroase fotolii din puf colorate.

********************

Alianta 2020 USR PLUS a depus o lista completa de 43 de candidati la alegerile europarlamentare, care este deschisa de Dacian Ciolos, urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragos Pislaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragos Tudorache (PLUS), Nicolae Stefanuta (USR), Vlad Botos (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituta (PLUS).

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Alian a 2020 USR PLUS miting, #miting USR PLUS , #stiri Alianta 2020 USR PLUS