Opinii: Noul adversar al PNL

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 14:44
9994 citiri
Opinii: Noul adversar al PNL

Calin Popescu Tariceanu. Ludovic Orban. Varujan Vosganian. Ce au acesti oameni in comun cu exceptia apartenentei la PNL si la fostul cabinet? Un trecut de mare adversitate cu Traian Basescu. Ani de zile acesti oameni au luptat la baioneta cu presedintele.

Calin Popescu Tariceanu a dus un razboi de gherila pentru a-si pastra functia sub un bombardament fara incetare de la Cotroceni. Ludovic Orban facea spume la gura numai la pronuntarea numelui presedintelui. Varujan Vosganian a indurat o multime de ironii prezidentiale, una mai muscatoare decat alta.

Acum mai au ceva in comun. Marginalizarea in PNL de catre Crin Antonescu si, cel mai recent, adversitatea fata de alianta cu PC. Lor li s-a alaturat o alta mare "prietena" a presedintelui, defectata din tabara acestuia, Adriana Saftoiu.

Cei trei au incercat sa blocheze in ultima instanta, adica in sedinta delegatiei permanente, constituirea acesteia. N-au reusit deccat sa determine o penibila lipsa de punctualitate soldata cu o amanare la tribunal, dar si rostirea unor adevaruri neplacute pentru Crin Antonescu.

"Ce nevoie avem de PC, un partid mic, care nu face decat sa se plimbe de la stanga la dreapta?!", a intrebat Calin Popescu Tariceanu. Ludovic Orban a fost mai plastic, dar si mai muscator: "Cand un tigru si un leu pleaca la vanatoare, nu iau cu ei si un sconcs". "Decat sa facem alianta cu Voiculescu si Antenele, mai bine sa facem cu Partidul Poporului si cu OTV" , i-a trantit-o lui Crin Antonescu si Adriana Saftoiu, in vreme ce Varujan Vosganian a observat ca protocolul semnat cu Dan Voiculescu nici macar nu a fost prezentat conducerii liberale. Dar presedintele PNL nu se incurca cu argumente, pe principiul - usa-i a voastra, partidul e al meu.

Nu cred ca vreunul dintre cei patru poate fi suspectat ca s-a (re)indragostit brusc de Traian Basescu si se opune cu inversunare constructiei poltice menita sa salveze tara de el. Dar ei stiu ca mai rau ca dracu' e tac'su. Si exact peste el au dat.

Crin Antonescu se dezice public de Traian Basescu si metodele lui, pe care le califica drept au autoritare, insa actioneaza ca un dictator care nici macar manusi de catifea nu mai are. A marginalizat orice voce potrivnica intereselor si ambitiilor sale, in frunte cu fostul premier. Nu numai ca parerea lui Calin Popescu Tariceanu nu mai conteaza, dar atunci cand vine vorba despre greselile fostului cabinet, Crin Antonescu nici nu si le asuma, nici nu se solidarizeaza cu fostul premier, ci se disociza de acesta, de parca n-ar fi facut parte din partid in vremea guvernarii liberale.

Ludovic Orban a luat o leapsa chiar mai mare: fara ajutorul lui, Crin Antonescu nu ajungea presedinte de partid la congresul din 2009. Cat despre Varujan Vosganian, el nu plateste decat tradarea, caci n-a cantat cocosul de trei ori si i-a intors spatele lui Calin Popescu Tariceanu pentru a face temenele, iata, inutile noului presedinte.

De pe margine ei nu fac acum decat sa constate neputinciosi ca Crin Antonescu distruge partidul, imaginea liberalismului si, in ultima instanta, sensul razboiului lor cu Traian Basescu. Caci nu poti acuza dictatura fiind un dictator, nu poti sa te dai principial si integru, dar sa te iei cu acte in regula cu solutia imorala. Adica s-au luptat cu Traian Basescu pentru a se preda lui lui Dan Voiculescu?

Pe vremea razboiului cu Traian Basescu, pentru cei patru adversarul era in exteriorul partidului. Acum el nu numai ca este in interior, ci a ajuns chiar in varful PNL, devenit un simplu vehicul al ambitiilor sale prezidentiale. Caci Crin Antonescu va culege roadele de imagine ale aliantei cu Dan Voiculescu, in vreme ce partidul va achita dezonoranta nota de plata electorala.

Iar razboiul cu acest nou adversar se anunta cu mult mai greu si mai murdar.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#alianta PNL PC, #Vosganian Tariceanu Orban Saftoiu , #PNL