Orban, Nastase si Borbely, despre ACD: Intre agonie si extaz

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 22:53
4126 citiri
Orban, Nastase si Borbely, despre ACD: Intre agonie si extaz
Foto: Arhiva

Constituirea Aliantei de Centru Dreapta, dintre PNL si PC, a atras dupa sine numeroase reactii, atat din sanul partidelor de la Putere, cat si din partea celor din Opozitie.

Daca social democratii sustin ca se vor alatura formatiunii pentru a oferi o alternativa, UDMR ii sfatuieste sa isi clarifice cu adevarat problemele, iar unii liberali o contesta.

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara ca, in opinia lui, PNL putea sa ajunga partid principal pe propriile picioare, si nu avea nevoie de PC, asa cum nu are nevoie nici de PSD.

"Aceasta alianta este incheiata si cum fac parte din partid o sa o reprezint, iar timpul va dovedi ce forta si capacitateva avea. Eu am fost impotriva aliantei si cu PSD, sunt ceea ce poate fi numit un ultras. Eu sunt liberal si consider ca PNL poate sa ajunga partid principal pe propriile picioare. PNL este pe un trend descendent de la reinfiintare fara alte amestecuri si amalgamuri care nu sunt potrivite. Nu putem sa ne adunam cu oricine, oricand si in orice conditii", a declarat liberalul la Realitatea Tv.

Intrebat daca va sustine alipirea social democratilor la noua alianta, fostul ministru al Transporturilor a sustinut ca nu.

"Eu cred ca cei care ne voteaza, oricat l-ar uri pe Basescu, cred si in valorile si principiile noastre. Nu poti dupa 20 de ani in care PNL a fost pe propriile picioare, si-a aparat valorile de dreapta sa te aliezi peste noapte cu partide de stanga. Putem sa ne aliem intre noi cat vrem, daca ramanem cu acelasi numar de parlamentari, din cauza ca nu putem sa il dam jos pe Basescu. Poti sa faci orice alianta din lume daca PD-L ramane la guvernare, din cauza ca acestia sunt raul", a mai completat Orban.

Nastase: Mecanica acestei formule de Opozitie unita pare in acest moment extrem

de pozitiva si incurajatoare

Deputatul PSD, Adrian Nastase, a declarat, in schimb, ca el isi doreste o Opozitie unita, iar, in urma discutiilor de luni, lucrurile sunt incurajatoare in acest sens.

"Eu as integra putin lucrurile, mai important decat unde se afla Antenele (televiziune n.red.), care au avut propria politica editoriala, problema noastra mai importanta e acum nu cine creste sau scade in sondaje, ci sa cream o masa critica in realizarea unei Opozitii unite, care sa se transforme intr-o viitoare guvernare, de aceea normal ca vor fi si sacrificii", a precizat liderul social democrat.

Adrian Nastase sustine ca prin aceasta alianta ar putea arata UDMR ca exista deja un nucleu constituit la care se pot adauga alte forte politice, iar asa sa poata sa dea jos Guvernul Boc, in 2011.

"Trebuie sa trecem peste aceste lucruri si sa privim la obiectivele principale, adica la crearea acestei formule de Opozitie unita. Acum lucrurile incep sa se vada, in urma discutiilor de luni pot sa a spun ca rezulatele au fost extreme de bune si constructive, iar chestiunea unui rezultat final este una de zile. Dinamica si mecanica acestei formule de Opozitie unita par in acest moment extrem de pozitive si incurajatoare. Daca in 2011 UDMR va veni alaturi de noi vom putea sa dam jos Guvernul Boc si pe Basescu, daca nu asteptam alegerile din 2012", a completat Nastase.

Borbely: Mergem mai departe in Coalitie, dar asta nu inseamna ca taiem puntile de dialog

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, nu a salutat noua Alianta si i-a sfatuit sa isi puna la punct o platforma reala si bine pusa la punct.

"In ceea ce priveste aceasta alianta e putin fortata si nu cred ca PNL avea nevoie acum de asta. Aliantele din Romania nu prea au rezistat. Acum noua alianta trebuie sa dea un mesaj clar. Pe noi momentan nu ne preocupa aceasta oferta. Pentru perioada urmatoare este foarte important sa existe din nou un dialog real intre Putere si Opozitie. Eu vreau sa le spun insa ca nu e de ajuns sa aiba o platforma comuna impotriva cuiva", a declarat acesta la Realitatea Tv.

Cat despre viitor, Borbely a spus ca UDMR si PD-L discuta despre actiunile prioritare care trebuie indeplinite in 2011.

"Ne pregatim de acest an care nu va fi usor. Am cerut si colegilor din Coalitie sa facem acest inventar impreuna, sa vedem cum mergem mai departe. Guvernul trebuie sa isi vada de treaba, iar UDMR trebuie sa vada daca poate sa aiba o pozitie coerenta si un mesaj clar. Pozitia UDMR va depinde si de ce vom realiza in acest an. Pana cand consideram ca aceste masuri pot fi duse la bun sfarsit atunci evident ca mergem mai departe, dar asta nu inseamna ca taiem puntile de dialog", a mai spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alianta centru dreapta, #Ludovic Orban Adrian Nastase, #UDMR Laszlo Borbely , #PNL