Zoe Petre: PNL va gestiona imaginea Aliantei cu Felix Motanul ca pe cea cu Basescu

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 11:23
4094 citiri
Zoe Petre: PNL va gestiona imaginea Aliantei cu Felix Motanul ca pe cea cu Basescu
Foto: Romania Libera

Fosta consiliera a presedintelui Emil Constantinescu si sustinatoarea lui Crin Antonescu in campania pentru prezidentialele din 2009, istoricul Zoe Petre apreciaza ca Alianta PNL+PC este necesara pentru liberali, pentru ca acestia sa poata negocia cu PSD de la egal la egal si pentru a-si asigura "un trust media prietenos".

"In partida de sah pe care o joaca Crin Antonescu si Victor Ponta - partida in care liderul PSD nu a fost deloc deschis catre un dialog cu PNL -, alianta cu PC a fost o alianta necesara. (...) In aceasta situatie, cred totusi ca se face o confuzie apeland la afecte, fiindca in acest caz e pur si simplu un calcul rational, de aritmetica", a declarat Zoe Petre intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Istoricul admite ca este posibil ca PNL sa inregistreze si pierderi electorale, pentru ca "nu exista miscari politice care sa nu coste".

"Problema este cat sunt de mari aceste pierderi, iar pe de alta parte, de unde stim noi ca PNL a atras doar electorat traditional", a mai atentionat Zoe Petre.

Intrebata cum interpreteaza faptul ca Mona Musca a fost exclusa din PNL dupa ce a primit o decizie nefavorabila din partea CNSAS, iar liberalii se aliaza in prezent cu partidul fondat de Dan Voiculescu, istoricul Zoe Petre a raspuns: "Eu nu constat deocamdata ca PNL a fuzionat cu PC. E o alianta politica intre doua partide cu ideologii compatibile si cu o suma de resurse umane foarte diferite. Una e sa fii prieten cu cineva si alta e sa te casatoresti".

Antonescu are in spate procente mai multe decat a avut PNL vreodata, dar inca nu sunt la egalitate cu cele ale PSD

Zoe Petre considera ca liberalii au foarte multe de castigat de pe urma aliantei cu conservatorii. "Cred ca PNL echilibreaza astfel raporturile cu PSD, pentru ca, in materie de incredere acordata de electorat personajelor politice, Crin Antonescu se afla in top si, de fapt, in fruntea Opozitiei. In spate are procente multe, mai multe decat a avut PNL vreodata, dar inca nu sunt la egalitate cu cele ale PSD.

Regruparea aceasta de forte creeaza doua componente relativ paritare", afirma Zoe Petre.

In acelasi timp, Antonescu se poate baza de acum inainte pe fidelitatea trustului media fondat de Dan Voiculescu.

"Crin Antonescu este invitat peste tot, problema era ca acest trust sa nu devina ostil, pentru ca pe alocuri, in momentul in care s-a infierbantat batalia electorala, e foarte clar ca PC a jucat prioritar alaturi de PSD. Este o masura de prudenta, nu este nici un fel de troc", a mai declarat istoricul, confirmand astfel, indirect, faptul ca trustul lui Dan Voiculescu a facut jocuri politice, indepartandu-se de la principiile deontologice.

In acelasi timp, Zoe Petre este dezamagita de faptul ca se comenteaza prea mult pe aceasta tema si se vorbeste prea putin despre lovitura pe care o alianta PSD-PNL-PC ar putea-o da actualei Puteri.

"Despre aceste lucruri se vorbeste foarte putin, in vreme ce toata atentia se indreapta spre Felix Motanul(...) Cum a fost posibil sa gestionezi imaginea PNL cu Stolojan in frunte sau imaginea Aliantei D.A. cu Traian Basescu, distrugatorul PNTCD, tot asa o vor gestiona si pe aceasta cu Felix Motanul. Daca de acum incolo doi ani de zile toate ziarele si toate televiziunile vor repeta doar cuvinte urate ca troc, sconcs etc., va fi mai greu(...) Alianta trebuia facuta pentru ca actualul guvern este cel mai destructiv pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani", a conchis Zoe Petre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alianta PNL PC, #zoe petre pnl , #PNL