Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Antonescu si Ponta promit "o alianta cum nu s-a mai facut" in Romania (Video)

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 13:27
5075 citiri
Antonescu si Ponta promit "o alianta cum nu s-a mai facut" in Romania (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au promis, intr-o conferinta de presa comuna tinuta in Muzeul Unirii de la Iasi, ca pe 5 februarie partidele pe care le conduc vor incheia "o alianta cum nu s-a mai facut" in Romania.

"E o alianta cum nu s-a mai facut, e o alianta cu obiective mari, care va face ca aceasta tara sa aiba o alternativa. Am convenit obiective majore pentru tara, pentru economia nationala, pentru ce inseamna serviciile pe care statul, Guvernul trebuie sa le ofere tuturor cetatenilor sai. Avem obiective proiectate pana la orizontul anilor 2019-2020", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL s-a aratat de parere ca nu exista alta posibilitate in lupta cu Puterea condusa de Traian Basescu, pentru a instaura o societate normala.

"Am constatat in saptamana din urma, in mod larg-PNL cu fruntasii sai, cu oamenii reprezentativi, cu o larga majoritate, ideea ca PNL, care a incercat sa serveasca interesul national, ca trebuie sa se faca acest pas. Discutand cu oamenii de la ceremonii, ascultand apelul lor disperat, am avut inca o data convingerea ca e de datoria noastra de oameni politici sa dam raspuns intrebarii-'chiar nu exista alta posibiltate?'. Exista si trebuie sa o construim", a mai spus Crin Antonescu.

Intrebat care va fi impactul electoral al unei asemenea aliante, presedintele PNL a afirmat ca e posibil ca unii din votantii lor sa fie la inceput nemultumiti, dar ca aceasta va atrage o mare parte a nemultumitilor neafiliati politic.

"Sigur ca orice partid politic responsabil are obligatia de a estima impactul inclusiv electoral, inclusiv sociologic al fiecarei actiuni. In legatura cu suma care va rezulta din acest 1 plus 1 simbolic, care nu e intotdeauna 2, nu va pot spune ca va fi 1.5 sau 3. Asemenea constructia va avea costurile ei(...), dar mai cred ca o parte din romanii nehotarati vor vedea o sansa in aceasta constructie politica.

Ponta: Nu am calculat plus cu plus cat fac, ci am calculat ce datorie avem

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, tot luni, ca pe data de 5 februarie va convoca Consiliul National al PSD in care va propune formarea unei aliante cu PNL, formarea unei platforme politice inregistrata din punct de vedere juridic.

"As dori sa adaug ca primarul de Iasi a avut cea mai clara exprimare: suntem in locul si timpul potrivit sa anuntam o decizie importanta. Am fost azi (luni n.red.) la Iasi cu Crin Antonescu dupa o serie de consultari, iar daca mai lipsea ceva care sa ne convinga sa facem acest pas, reactia de azi a oamenilor de respingere a ceea ce vad ei a raului in tara a fost un motiv sa convoc pe 5 februarie Consiliul National al PSD.

Voi propune ca aceasta alianta sa fie pe termen mediu sau lung, care sa aiba ca obiective ce tin de democratie si functionarea institutiilor statului, tin de ceea ce oamenii asteapta si maine de la noi, adica sa oprim masurile antinationale, sa ne relansam economic si sa ii pedepsim pe cei care au incalcat legea", a declarat liderul social-democrat.

Victor Ponta a lasat de inteles ca alianta este o alternativa la "axa raului, care este deja formata".

"Axa raului formata ati vazut-o azi (luni n.red.) pe treptele din Piata Unirii. Ati vazut ce cred oamenii si cum se comporta cei din axa raului in fata reactiei oamenilor. Sunt absolut convins ca aceasta unire a fortelor noastre poate sa aduca ceea ce oamenii asteapta. Daca colegii mei vor aproba decizia pe 5 februarie voi fi mandru sa semnez, alaturi de Crin Antonescu, aceasta platforma politica.

Eu nu am considerat ca un proiect national si pe termen lung se poate face pe calcule politicianiste. Nu am calculat plus cu plus cat fac, ci am calculat ce datorie avem fata de acesti oameni. Nu se pune problema cine ia sau cine pierde ci ce asteapta oamenii de la noi", a mai completat liderul social democrat.

Daniel Constantin: Alianta dintre PSD, PNL si PC reprezinta singura alternativa

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat si el, luni, ca alianta dintre PSD, PNL si PC reprezinta singura alternativa la momentul actual.

Liderul conservator a anuntat, totodata, ca, la nivelul Aliantei de Centru Dreapta, deputatul Tudor Ciuhodaru va fi propus drept candidat pentru functia de primar al Iasiului.

"Consider, personal si in numele Partidului Conservator, ca aceasta alianta intre PSD, PNL si PC reprezinta singura optiune pe care o avem in momentul de fata pentru a raspunde asteptarii care s-a creat si pe care oamenii au strigat-o astazi in Piata Unirii. A fost un strigat de revolta, care nu face altceva decat sa reflecte situatia in care au ajuns sa traiasca romanii in anul 2011, dupa patru ani de statut ca stat membru al UE", a spus presedintele PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Cătălin Drulă, preşedintele USR afirmă, referindu-se la alianţa electorală PSD-PNL, că trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat....
#Antonescu Ponta alianta, #alianta PSD PNL , #PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Antonescu si Ponta promit "o alianta cum nu s-a mai facut" pe aceasta planeta!
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Asta nu-i alianta, ci imbraligatura, adica o problema de Stat (caprà), rezolvata folcloric