ARD propune scaderea cotei unice si a CAS si cresterea salariului minim pe economie

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 13:37
2210 citiri
ARD propune scaderea cotei unice si a CAS si cresterea salariului minim pe economie
Foto: Arhiva

Scaderea cotei unice si a CAS, dar si cresterea treptata a salariului minim pe economie sunt cateva dintre masurile economice care figureaza in programul de guvernare cu care Alianta Romania Dreapta se prezinta in fata alegatorilor pentru a castiga alegerile din 9 decembrie.

"Stangii socialiste i-au trebuit numai 6 luni de guvernare pentru a bloca Romania: investitii publice reduse drastic, fonduri europene suspendate, investitii straine in scadere dramatica, reforme esentiale boicotate, dispret pentru lege si institutiile democratice.(...)

Dreapta inseamna sa dai mai putini bani statului si sa ramai cu mai multi bani in buzunar. Banii vin de la cei care produc valoare. De aceea, programul nostru politic stimuleaza dezvoltarea, antreprenoriatul, inovatia, educatia", se arata intr-o sinteza a programului ARD remisa Ziare.com.

ARD isi definitiveaza programul de guvernare - Vezi ce propun

La capitolul Economie, ARD le propune alegatorilor un program care prevede introducerea unuia dintre "cele mai mici impozite pe venit si profit din UE".

Astfel, ARD va scadea cota unica de la 16% la 12% si va creste salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 la 1 ianuarie 2013 si la 1.000 de lei in ianuarie 2015.

"Aceasta masura va genera avantaje atat pentru angajatorii corecti, cat si pentru angajati. Angajatorul corect va deveni mai competitiv in fata celui care plateste la negru. Angajatul va avea certitudinea ca i se vor plati contributiile sociale si de sanatate aferente salariului minim", se mai arata in program.

O alta masura va fi reducerea contributiilor la asigurarile sociale si de sanatate (CAS) cu 5% din contributia angajatorului, incepand cu 2015.

In ceea ce priveste cresterea economica, ARD a identificat "trei sectoare strategice prioritare in care putem deveni competitivi pe termen scurt si mediu", si anume energie si industrii extractive, agricultura si industrie alimentara precum si industriile creative (software si jocuri video interactive, tiparituri si legatorie, web design, inventica industriala si inteligenta artificiala, arhitectura si regenerare urbana, arta si design etc).

"Stanga vrea consum pe credit si pomeni, dreapta vrea crestere sanatoasa, prin productie si inovatie. Stanga vrea cetateni captivi si dependenti de stat, dreapta vrea oameni liberi. Stanga face politica intereselor personale si de grup, ARD face politica pentru oameni", mai sustine Opozitia.

Liderii ARD s-au reunit marti in Capitala, la o zi dupa lansarea oficiala a candidatilor la alegerile din 9 decembrie, pentru a pune la punct programul de guvernare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#masuri economice program ARD, #program guvernare ARD economie , #candidati alegeri parlamentare
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Poza calculator
calculator
rank 1
PD au demonstrat cui prisosinta care le sunt intentiile reale