Blaga: ARD are 75% candidati noi. Lansarea lor, pe 5 noiembrie

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 16:15
2135 citiri
Blaga: ARD are 75% candidati noi. Lansarea lor, pe 5 noiembrie
Foto: mihaibarbu.ro

Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat miercuri ca cei trei co-presedinti ai ARD au semnat listele pentru 36 de organizatii, sustinand astfel ca 13 candidati s-au retras, iar "70-75%" dintre cei care candideaza sunt oameni noi, "tineri si buni profesionisti" in zona respectiva.

"Am semnat listele pentru 36 de organizatii (circumscriptii n.r.), includ aici si diaspora evident. Pot sa va spun ca 70-75 % dintre cei care candideaza sunt oameni noi, tineri, buni profesionisti in zona respectiva. Au fost si 32 de persoane care in viziunea Comisiei de etica nu indeplinesc anumite conditii de a candida. Pana ieri dimineata, (marti n.r.) se retrasesera 12 si cu inca un candidat azi (miercuri n.r.) 13. Sunt foarte multe contestatii, pentru ca in unele cazuri colegii se simt nedreptatiti. Aceste contestatii le va analiza comisia (Comisia de etica a ARD n.r.) le vom analiza si noi in continuare", a spus el.

Fiind intrebat daca exista cazuri unde contestatiile au fost admise, presedintele PDL a sustinut ca da, dand astfel exemplul lui Viorel Badea si William Branza din Diaspora.

"Trebuie sa recunosc, da (au fost admise contestatii n.r.), de exemplu la diaspora. Imagine negativa la doi candidati, domnul Badea (Viorel Badea n.r.) si la domnul deputat pe disapora din Europa William Branza. Ne-am uitat, au fost niste articole in presa este adevarat, practic au fost niste pozitii reciproce ale lor, dar am considerat ca nu sunt probe ca sa nu poata sa candideze", a fost raspunsul lui.

Intrebat de cazul deputatului de Iasi Petru Movila, care a primit aviz negativ de la Comisia de Etica, Vasile Blaga a precizat ca acest caz va fi discutat joi si a afirmat ca acesta "nu este trimis in judecata".

"Am vazut si documentele respective, l-am rugat sa mearga la comisie cu ele (Comisia de etica n.r.), s-a inceput urmarirea penala, dar ancheta se poate termina cu solutie de neincepere a urmaririi penale. Maine (joi n.r.) se discuta Iasiul", a completat democrat-liberalul.

Despre o alta candidatura care a primit aviz negativ in Comisia de etica, cea a lui Lucian Militaru (fostul primar de la Videle -n.r.), Vasile Blaga a spus: "Militaru este un alt caz interesant".

"El a fost secretar UTC la organizatia locala de tineret din orasul Videle, dar, vedeti, de atunci el a fost ales de sase ori primar al orasului respectiv. Vom fi foarte atenti la lucrul acesta. Cred ca in acest caz este un pic de exagerare, dar vom analiza", a afirmat liderul democrat-liberalilor.

Rasunzand la o alta intrebare, si anume care este situatia cu candidatii de la Dolj, presedintele PDL a spus ca lista din acest judet a fost semnata, incluzandu-l intre candidati si pe Stefan Stoica.

"La Dolj am semnat listele, cu domnul Stoica acolo. A fost o problema legata de imagine negativa, hai sa-i spunem, in presa. (...) Cum a fost si cazul unei colege din Tulcea. Figura sotul domniei sale ca ar fi obtinut prin incredintare directa sotul 2.200 de metri patrati acolo. Numai ca a venit cu documente foarte clare, dansii detineau acolo active, iar legea spune simplu, ca buna ziua, se concesioneaza prin incredintare directa si i-am trimis si pe ei la comisie (Comisia de etica - n.r.)", a explicat co-presedintele ARD.

Fiind intrebat cand va fi lansarea candidatilor, Vasile Blaga a spus ca desi initial se stabilise pentru 6 noiembrie, cel mai probabil va fi reprogramata pe 5 noiembrie.

"Initial am stabilit-o pentru ziua de 6 noiembrie. Aceasta a fost decizia noastra de ieri (marti -n.r.). Numai ca in data de 6 noiembrie sunt si alegeri in Statele Unite si cred ca atentia opiniei publice va fi captata aici. Cred ca lansarea va fi reprogramata pentru data de 5 noiembrie, dar o sa va comunicam", a conchis presedintele PDL.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#lansare candidati ARD, #Blaga candidati PDL 2012 , #PDL