Il ARD la inima pe Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 19:33
5106 citiri
Il ARD la inima pe Traian Basescu (Opinii)
Foto: aliantaromaniadreapta.eu

De asta Traian Basescu are nevoie de un prim-ministru cum a fost E. Boc sau M.R. Ungureanu: ca sa nu se trezeasca, asa cum se intampla acum, ca-l invita pe premier impreuna cu tot Guvernul la discutii la Cotroceni, iar Victor Ponta ii da cu flit si-i spune ca va merge singur, ca au trecut vremurile fostilor premieri umili care se supuneau ascultatori vointei presedintelui.

Si ca sa evite si alte surprize mai dureroase pentru restul celui de-al doilea mandat, cum a fost suspendarea din vara, Traian Basescu ameninta ca va vorbi in perioada urmatoare, de unde intelegem cu totii ca o va face exact in timpul campaniei electorale, adica taman cand ar fi trebuit sa demonstreze ca este un presedinte al unei tari si nu un agent electoral care nu urmareste decat sa concentreze si mai multa putere.

In schimbul imaginii unui presedinte dincolo de partide, care se tine departe de jocurile electorale politice, Traian Basescu ne-a aratat intr-un colt al ecranului glontul bricheta, ca sa inteleaga fiecare ce vrea.

De ca si cum ne-am imagina vreodata ca, intr-un cadru de la Casa Alba, Barack Obama ar putea strecura un pistol bricheta pe birou, ca sa faca senzatie si mai multa in randul unei natiuni si asa angoasata de arme si puterea gloantelor.

Si, punand cap la cap dorintele presedintelui nostru si oferta actualilor colaboratori de la Guvern, intelegem prea bine incotro vor bate cuvintele si faptele cu care promitea sa sparga linistea atat de normala in care se scufundase.

Traian Basescu are nevoie in continuare ca de aer de un alt Boc, de un MRU si mai umil, altfel majoritatea USL cu Crin Antonescu si Victor Ponta in varf nu-i va aduce decat necazuri si probleme tot mai mari.

Insa cine sunt cei care ar trebui sa-i faca viata mai usoara lui Traian Basescu la Cotroceni, cine ar trebui sa castige suficiente procente, astfel incat presedintele sa numeasca un premier pe care sa-l agreeze nu doar el, ci si majoritatea parlamentara? Evident, el se bazeaza pe Alianta Romania Dreapta, la a carei lansare am asistat in urma cu doua zile, in fruntea careia se afla personalitatile - Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (FC), Mihai Neamtu (NR) si Aurelian Pavelescu (PNTCD).

Nu mai este un secret pentru nimeni ca toti cei de mai sus sunt cei mai de soi sustinatori ai presedintelui si, imaginandu-ne ca ar forma majoritatea parlamentara si ar da premierul, supunerea si loialitatea lor intru totul in fata lui Traian Basescu s-ar manifesta din nou, daca vreun miracol i-ar mai aduce in situatia de a mai putea forma Guvernul.

Numai ca, in ciuda manifestarilor semi-infantile ale dj-ului TRU, dincolo de fanatismul din cuvintele lui MRU, de giumbuslucurile omului cu usturoiul din Noua Republica si de eternul lipsit de inspiratie Blaga, ARD nu are ea in primul rand o inima care sa bata si sa-i dea energie ca sa convinga.

ARD nu poate porni nicio inima pentru ca fiecare lucru din clipul lor de promovare, de exemplu, este contrazis de faptele pe care le-au facut cat timp au guvernat pana acum doar cateva luni. Fiecare promisiune a ARD este de fapt o distorsiune a rezultatelor inregistrare in timpul guvernarii lor din ultimii trei ani si jumatate.

Ce inima promit sa repornesca ei, cand nu au stiut decat sa construiasca terenuri de fotbal in panta, in sate parasite, piscine in localitati pustii si sali de sport la preturi duble?

Aplicand politica strutului si ascunzandu-se toti in spatele unui nume care nu spune nimic, a unui slogan care e contrazis in totalitate de faptele lasate in urma, liderii ARD isi pun din nou toate sperantele in puterea de "combinare" a presedintelui. Intre timp, insa, "pleasca" nu mai este ce-a fost, ci a devenit mai degraba un blestem.

Dar, daca tot tin atat de mult la inima natiunii romane, de ce nu accepta - si T. Basescu, si ARD - ca au gresit si ca viziunea lor economica, politica si sociala s-a demonstrat falimentara?

Poate asa va intelege si presedintele tarii ca e timpul sa-i lase cu adevarat si pe ceilalti sa incerce, daca neutralitatea sa tot e trecuta in Constitutie...

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#alegeri parlamentare campanie Basescu, #Basescu campanie ARD alegeri, #ARD slogan inima , #Traian Basescu