Inca un parlamentar, la inchisoare: Cati ani si cati bani e dator fostul deputat Trasculescu

Vineri, 04 Martie 2016, ora 13:42
3319 citiri
Inca un parlamentar, la inchisoare: Cati ani si cati bani e dator fostul deputat Trasculescu
Foto: Arhiva Facebook/Alin Silviu Trasculescu

Fostul deputat PDL Alin Trasculescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie.

Trasculescu fusese condamnat initial, in 20 martie 2015, de Tribunalul Bucuresti, la sapte ani de inchisoare cu executare. Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care vineri a dat decizia definitiva in acest dosar, informeaza News.ro.

Trasculescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta, sase luni de inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, trei ani de inchisoare pentru instigare la spalare de bani. Instanta a contopit cele trei pedepse, Trasculescu urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de inchisoare.

Fost deputat PDL condamnat la sapte ani de inchisoare

Instanta a mai dispus achitarea lui Trasculescu pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au mai dispus confiscarea speciala a sumei de 100.000 de lei de la Alin Trasculescu si au mentinut sechestrul asigurator pe bunuri si sume de bani, pentru a putea fi recuperat prejudiciul.

Ancheta DNA in cazul lui Trasculescu, blocata in ziua flagrantului: Au crezut ca sunt paparazzi!

Interceptari in dosarul Trasculescu: Trebuie sa mai ies deputat, am nevoie de ajutor

Instanta i-a mai condamnat pe Marian Varvariche si Adrian Cristian Ene la cate trei ani de inchisoare cu suspendare pentru un termen de incercare de cinci ani, iar Dorian Geolfan a fost achitat. Initial, Tribunalul Bucuresti ii condamnase pe Marian Varvariche si Adrian Cristian Ene la cate cinci ani de inchisoare si pe Dorian Geolfan la cinci ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in acest dosar, si pe omul de afaceri Marian Calota, dar acesta a fost judecat separat si a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Omul de afaceri Marian Calota, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Anchetatorii au scris, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012 Trasculescu si Calota au urmarit sa obtina diverse sume de bani prin traficarea influentei, fiind sprijiniti de Marian Varvariche, Adrian Ene si Dorian Geolfan.

Trasculescu, deputat si presedinte al PDL Vrancea la data faptelor, a fost denuntat de Mircea Vintilescu, reprezentantul unei firme, de la care parlamentarul ceruse 150.000 de euro, apoi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calota, in trei transe, 374.000 de lei.

Trasculescu lasa sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor unor autoritati locale, la care poate interveni pentru realizarea unor obiective de investitii.

Martor la flagrantul lui Trasculescu: Banii pe care ii avea la el erau ai lui

Banii ajungeau la Trasculescu prin intermediul lui Calota, care in 10 noiembrie 2012 a fost prins in flagrant, dupa ce a primit de la denuntator 50.000 de lei.

Alin Trasculescu a demisionat in 20 noiembrie 2012 din Camera Deputatilor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Alin Trasculescu PDL condamnat inchisoare , #arestat