Alin Trasculescu afla joi daca va fi arestat

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 08:02
1797 citiri
Alin Trasculescu afla joi daca va fi arestat

Cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a fostului deputat Alin Trasculescu se judeca, joi, la Tribunalul Bucuresti, politicianul fiind acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati.

Tribunalul Bucuresti a admis, luni, o cerere a DNA de schimbare a termenului stabilit pentru 4 decembrie de solutionare a cererii de inlocuire a masurii preventive in cazul fostului deputat PDL Alin Trasculescu, instanta admitand-o si stabilind ca termen data de joi, 29 noiembrie.

Procurorii anticoruptie au solicitat, luni, Tribunalului Bucuresti preschimbarea termenului de judecata dat de catre instanta in cazul cererii de inlocuire a masurii preventive a fostului deputat Alin Trasculescu din interdictia a de a parasi tara pe perioada cercetarilor cu cea de arest preventiv.

DNA a transmis in 22 noiembrie Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a lui Trasculescu.

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, noile acuzatii fiindu-i aduse la cunostinta in 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu a fost formulata dupa ce in 20 noiembrie acesta a demisionat din functia de deputat.

Alin Trasculescu a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie, in jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traculescu arestat mita, #DNA cerere arestare Trasculescu, #Tribunalul Bucuresti arestare Trasculescu , #mita
Comentarii