Complicele lui Trasculescu ramane in arest

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:58
1997 citiri
Complicele lui Trasculescu ramane in arest
Foto: Arhiva

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis, luni, ca Marian Calota, complicele deputatului Alin Trasculescu, ramane in arest.

Avocatii lui Calota contestasera decizia de arestare preventiva pentru fapte de coruptie, conform B1 Tv.

In urma cu o saptamana, Marian-Valeriu Calota a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Calota este cercetat in acelasi dosar ca si Trasculescu, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (4 acte materiale).

Avocatul lui Valeriu Calota, Ion Panaitescu, a declarat atunci ca banii primiti de clientul sau erau datorati ca urmare a unui contract existent intre acesta si denuntator.

Panaitescu a mai spus, la iesirea din sala de judecata, ca remiterile de bani se faceau de obicei prin servicii bancare.

Complicele lui Alin Trasculescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Avocatul a precizat ca dorinta denuntatorului de a-i remite banii lui Calota "intr-un plic" este suspecta.

"Procurorii nu vin la arestare fara sa aiba nimic", a subliniat avocatul lui Valeriu Calota.

Deputatul PDL Alin Trasculescu este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a incuviintat, vineri dupa amiaza, cererea de ridicare a imunitatii deputatului PDL Alin Trasculescu care ar permite arestarea acestuia, ceruta de procurorii DNA.

Zece deputati au votat "pentru" ridicarea imunitatii si un singur deputat a votat "impotriva".

Comisia a intocmit un raport care va ajunge in final in plenul Camerei Deputatilor, care se reuneste marti, la ora 12:00, cand cererea DNA va fi supusa votului in plen.

Daca deputatii incuviinteaza, procurorii DNA vor cere arestarea preventiva a deputatului PDL de la Inalta Curtea de Casatie si Justitie. Abia dupa ce judecatorii se vor pronunta pe acesta cerere, deputatul va fi arestat sau cercetat in stare de libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#recurs Calota complice Trasculescu, #Calota arestat preventiv recurs , #mita
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Astept ajungerea lui Trascau in puscarie. Complicii sint deja la