DNA: Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta si instigare la fals si la spalare de bani

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 14:19
2700 citiri
DNA: Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta si instigare la fals si la spalare de bani

Deputatul PDL Alin Trasculescu este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, potrivit DNA.

In acelasi dosar este cercetat si Calota Marian Valeriu, asociat si administrator al SC Maryna Exclusv SRL, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (4 acte materiale).

Potrivit DNA, "in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu Alin Silviu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro".

Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Calota Marian-Valeriu care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu Alin-Silviu sumele solicitate, se mai arata in comunicat.

"Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu Alin-Silviu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator", mai precizeaza DNA.

Din banii pretinsi, Trasculescu a primit, prin intermediul lui Calota Marian-Valeriu, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei.

Contracte falsificate

"Pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calota Marian-Valeriu, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calota Marian-Valeriu, aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale. In acest mod, din contul firmei denuntatorului in contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferata suma totala de 404.000 lei.

Ulterior, in acelasi scop, Trasculescu Alin-Silviu a pretins denuntatorului inca 1.100.000 lei, pe care a impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 lei si, respectiv, 1.050.000 lei. In acest context, la data de 6 noiembrie 2012, in scopul obtinerii acestor foloase materiale, Trasculescu Alin-Silviu l-a determinat pe inculpatul Calota Marian-Valeriu sa incheie in fals un contract, avand ca obiect o operatiune comerciala fictiva intre firma denuntatorului si SC MARYNA EXCLUSIV SRL. Ca urmare, firma denuntatorului a transferat in contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintrodusi in circuitul civil", mai arata DNA.

La data de 10 noiembrie 2012, Calota Marian-Valeriu a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa inculpatului Trasculescu Alin-Silviu, la cererea acestuia. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Trasculescu, retinut pentru 24 de ore

DNA anunta ca inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile.

"La data de 11 noiembrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore. Avand in vedere calitatea sa de deputat in Parlamentul Romaniei, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 3 din Constitutia Romaniei, Directia Nationala Anticoruptie l-a incunostiintat pe Ministrul justitiei cu privire la efectuarea perchezitiei si retinerii inculpatului Trasculescu Alin-Silviu.

Inculpatul Calota Marian-Valeriu va fi prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se mai arata in comunicatul DNA.

I.0.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#deputat PDL retinut spaga, #Alin Trasculescu retinut mita, #deputat flagrant retinut mita , #retinut
Comentarii
P
Ponta Mahmoud Ahmadinejad
rank 1
Ăsta n-o fi dosar politic? Nu mai sar hienele USL să demoleze DNA?
Poza executorul
executorul
rank 5