Fost lider PNL, arestat la domiciliu intr-un dosar de evaziune fiscala

Miercuri, 06 August 2014, ora 23:42
3550 citiri
Fost lider PNL, arestat la domiciliu intr-un dosar de evaziune fiscala

Fostul vicepresedinte al PNL Hunedoara Alin Simota, retinut in dosarul de evaziune fiscala in care au avut loc mai multe perchezitii in judetul Hunedoara, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, dupa ce Tribunalul Alba a respins, miercuri, propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis de Tribunalul Alba, instanta a judecat, miercuri, propunerea formulata de DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia prin care procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Alin Simota si a altor doua persoane acuzate in principal de constituire de grup infractional organizat si instigare la evaziune fiscala.

Fost lider PNL, retinut intr-un dosar de evaziune fiscala

Tribunalul Alba a respins propunerea DIICOT si a dispus in cazul lui Alin Simota masura preventiva a arestului la domiciliu pentru 30 de zile, in timp ce pentru celelalte doua persoane retinute in acelasi dosar instanta a dispus cercetarea sub control judiciar.

Hotararea Tribunalului Alba nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare, iar competenta de solutionare a contestatiei revine Curtii de Apel Alba Iulia.

Alin Simota era arestat la domiciliu din mai 2013, intr-un alt dosar, in care a fost trimis in judecata, intre altele, pentru constituire a unui grup infractional organizat, santaj in forma continuata, camatarie in forma continuata.

Marti seara, fostul vicepresedinte al PNL Hunedoara Alin Simota a fost retinut in urma audierilor de la sediul DIICOT Alba Iulia, in dosarul de evaziune fiscala in care au avut loc mai multe perchezitii, inclusiv la sediul firmei sale din Petrosani.

De asemenea, alte doua persoane din cele 12 duse la audieri in acelasi dosar au fost retinute, in timp ce alti cinci suspecti sunt cercetati sub control judiciar, avand interdictia de a parasi tara. Totodata, in cazul altor doua persoane procurorii nu au dispus nicio masura.

Procurorii DIICOT au facut, marti dimineata, perchezitii in judetul Hunedoara, la fostul vicepresedinte PNL Hunedoara Alin Simota, intr-un dosar de evaziune fiscala, anchetatorii suspectand ca banii ar fi fost folositi pentru campania electorala din 2008.

Perchezitiile au avut loc la adresa la care Simota se afla de aproximativ doua luni in arest la domiciliu, in orasul Petrila, si care este proprietate a socrului sau, precum si la sediul firmei sale din Petrosani. De asemenea, au avut loc perchezitii si la sediul Clubului Jiul Petrosani, unde anchetatorii au pus mai multe intrebari magazionerei.

Potrivit unor surse judiciare, Simota este suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spalat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit in campaniile electorale din 2008, cand a candidat atat pentru postul de primar in Petrosani, cat si pentru Senat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alin Simota arestat domiciliu, #Alin Simota evaziune fiscala , #stiri Alin Simota