Miliardarul Alin Simota, bucuros ca nu a mai intrat in Top 300

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 12:47
4839 citiri
Miliardarul Alin Simota, bucuros ca nu a mai intrat in Top 300
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Miliardarul hunedorean Alin Simota rasufla usurat dupa ce anul acesta nu a mai fost nominalizat de revista Forbes Romania in Top 300 a celor mai bogati romani.

"Ma bucur ca nu ma mai regasesc acolo. Dupa parerea mea este o mare prostie acel top, deoarece este facut neconform cu realitatea. Sunt oameni mult mai bogati care nu sunt bagati acolo. Mie mi-a adus numai deservicii. Primeam telefoane de la fel de fel de persoane care ma intrebau cum stau cu averea", spune Alin Simota.

Cel putin in ultimii 4 ani, Alin Simota a ocupat mereu un loc in Top 300, mai in fata ori mai in spatele clasamentului, in functie de averea pe care a acumulat-o.

Anul trecut, spre exemplu, celebra revista Forbes il nominaliza pe omul de afaceri pe locul 232, ca fiind cel mai bogat hunedorean cu o avere estimata la 25 de milioane de euro, cu toate ca i-ar fi scazut averea cu 75 de milioane de euro, din cauza afacerilor cu energie si imobiliare.

Surprinzator, anul acesta Alin Simota nu se regaseste in topul intocmit de jurnalisti, lucru despre care miliardarul sustine ca nu face altceva decat sa il bucure.

Cu toate ca nu mai apare in topul bogatilor din Romania, miliardarul hunedorean nu a ajuns la "lingura de lemn".

Potrivit declaratiei de avere de anul trecut, postata pe site-ul Consiliului Judetean Hunedoara, pentru ca anul acesta inca nu si-a actualizat-o, consilierul judetean Alin Simota are in proprietate 4 imobile, a caror valoare de impozitare se ridica la peste 2 milioane de euro.

Simota detine o casa in Statele Unite, mai exact in Eagle-Aspen, Colorado, a carei valoare de impozitare este de 1,5 milioane de dolari, un imobil in Franta, la Cannes, evaluat la un milion de euro, un apartament in Bucuresti, evaluat la 300.000 de euro si o garsoniera in Petrosani de aproape 35.000 lei.

In plus, potrivit declaratiei de avere, Simota controleaza din diferite functii activitatea a patru societati comerciale, respectiv Atomis, Simar, Elco Invest si Cosareli Company, pentru care a acumulat un venit de peste 160.000 de lei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Alin Simota top 300, #Simota file CEC, #simota top 300 , #stiri Alin Simota
Comentarii