Alina Bica, Serban Pop si Horia Simu, trimisi in judecata

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 19:40
4065 citiri
Alina Bica, Serban Pop si Horia Simu, trimisi in judecata
Foto: B1 Tv/Arhiva

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica (foto) si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata, vineri, de DNA pentru luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind si el acuzat in cauza.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis-o in judecata pe fosta sefa a DIICOT Alina Mihaela Bica, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si fostul sef al ANAF Serban Pop, in stare de arest preventiv, pentru complicitate la dare de mita si omul de afaceri Horia Simu, arestat in alta cauza, pentru dare de mita.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest

Potrivit rechizitoriului, in 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara, pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Alina Bica a inlocuit procurorul care instrumenta dosarul lui Horia Simu si a facut presiuni asupra magistratului care a preluat cauza pentru a da o solutie de clasare in dosarul in care era urmarit penal Horia Simu.

In final, in dosarul omului de afaceri procurorul de caz a dispus o solutie de clasare, DNA aratand ca, potrivit probelor administrate in cauza, magistratul a actionat fara vinovatie.

Procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale lui Serban Pop si ale Alinei Bica si le-au pus poprire pe conturi.

Avocata Alinei Bica: Este prabusita. A fost arestata in scop grotesc

Dosarul va fi judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost arestati in acest caz, pe 2 septembrie, de instanta suprema.

Alina Bica a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Bica trimisa judecata, #Serban Pop trimis judecata, #Horia Simu trimis judecata , #arest