Demisia sefei DIICOT, Alina Bica, pe masa CSM (Video)

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 09:59
2008 citiri
Demisia sefei DIICOT, Alina Bica, pe masa CSM (Video)
Foto: Digi24

Sectia de procurori a CSM se reuneste luni dimineata pentru a lua act de suspendarea Alinei Bica, procurorul sef al DIICOT arestat preventiv pentru fapte de coruptie. De asemenea, se va lua act de demisia acesteia din DIICOT.

Astfel, conform prevederilor legale, pe perioada cercetarii, Alina Bica va fi suspendata din magistratura.

"Va avea loc o sedinta a sectiei de procurori prin care se va lua act de suspendarea procurorului-sef Bica din magistratura. Vom lua act si vom dispune suspendarea pana la terminarea procesului de judecata. Celalalt capat al cererii, demisia de la DIICOT, trebuie sa urmeze procedura legala pentru ca a fost numita de presedintele Romaniei si el e cel care trebuie sa rezolve. Noi vom lua act de dorinta dumneaei", a declarat vicepresedintele CSM Gheorghe Muscalu.

Acesta a precizat ca demisia "este un act unilateral de vointa", iar CSM nu face decat sa ia act.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Gheorghe Muscalu a mai explicat ca nu este vorba despre o cerere de demisie din magistratura, ci o demisie din DIICOT.

"Din cate am inteles, nu e o cerere de demisie din magistratura, ci de o cerere de demisie de la DIICOT, ca procuror specializat", a mai spus Muscalu.

Totodata acesta a precizat ca DIICOT va fi condus in continuare "conform regulamentului", adica "procurorul general poate sa delege o alta persoana sau poate ramane procurorul sef adjunct sa conduca activitatea".

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Ce spune Kovesi despre asa-zisa rafuiala cu Alina Bica (Video)

In ceea ce o priveste pe Alina Bica, acesta a declarat ca pe perioada suspendarii nu mai e magistrat, dar "poate sa desfasoare orice alta activitate".

"La momentul solutionarii definitive a cauzei va fi exclusa sau va fi repusa in activitatea de magistrat cu toate consecintele firesti", a mai precizat vicepresedintele CSM.

Seful DIICOT, in spatele gratiilor

Alina Bica este cercetata, alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

Arestarea preventiva a fost dispusa de ICCJ si pentru celelalte trei persoane retinute de DNA in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine dupa ce DNA a solicitat arestarea preventiva a Alinei Bica, iar CSM a incuviintat aceasta masura.

Sefa DIICOT, retinuta: DNA a luat in vizor si alte persoane in dosar - cine urmeaza

Fosta sefa a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Sefa DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu (Video)

Alina Bica a venit de bunavoie la arestul Politiei Capitalei sambata dimineata, insa a contestat decizia de arestare preventiva la aceeasi instanta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Alina Bica demisie DIICOT, #Alina Bica suspendata magistratura , #arest