Deputatul Marko Attila, cercetat separat de lotul Bica

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 14:32
2304 citiri
Deputatul Marko Attila, cercetat separat de lotul Bica
Foto: UDMR

Deputatul UDMR Marko Attila va fi cercetat separat de ceilalti fosti membri ai Comisiei de despagubire care au fost trimisi in judecata alaturi de Alina Bica, fosta sefa a DIICOT.

"Avand in vedere faptul ca procedurile de citare fata de inculpatul Marko Attila Gabor nu au putut fi indeplinite in totalitate, in asa fel incat sa nu poata fi invocate nerespectarea unor garantii procesuale privind inclusiv dreptul la aparare, intrucat acesta este plecat din tara, se va dispune disjungerea cauzei, urmand ca cercetarile sa fie continuate intr-un dosar distinct, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", se arata intr-un comunicat remis, luni, presei de DNA.

Camera Deputatilor a votat ridicarea imunitatii lui Marko Attila, insa DNA nu l-a putut audia pe deputatul UDMR si nici nu a putut cere arestarea sa preventiva pentru ca el a fost plecat in Ungaria.

Marko Attila nu s-a prezentat la DNA pentru ca e la Budapesta

Luni, procurorii DNA au decis trimiterea in judecata a mai multor fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), printre care Alina Bica, Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, dar si a deputatului Catalin Teodorescu.

Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata de DNA

Procurorii sustin ca in data de 15 martie 2011, membrii comisiei si-au exercitat abuziv atributiile de serviciu si au aprobat in unanimitate raportul expertului Emil Nutiu care a supraevaluat un teren de peste 13 hectare, revendicat de omul de afaceri Gheorghe Stelian, prejudiciind statul cu peste 260 milioane de lei, echivalentul sumei de 61.714.021,4 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marko Attila judecat separat Bica, #Marko Attila dosar disjuns Bica, #Marko Attila deputat DNA retrocedari , #arest