Fosta sefa a ANRP, arestata preventiv in dosarul Alinei Bica

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 15:51
3370 citiri
Fosta sefa a ANRP, arestata preventiv in dosarul Alinei Bica
Foto: Bistriteanul

Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean a fost arestata preventiv in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica.

Subalterna ei, Oana Vasilescu, fosta vicepresedinte a ANRP, a fost pusa sub control judiciar. Decizia a fost luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Crinuta Dumitrean si Oana Vasilescu fusesera aduse cu mandat luni la DNA, pentru a fi audiate in dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, fiind retinute ulterior in cursul serii.

DNA: Dumitrean si Bica s-au sustinut una pe cealalta. Activitate abuziva, infractionala - Ce spun martorii

Potrivit DNA, cele doua sunt invinuite de abuz in serviciu. Procurorii DNA au aratat ca fosta sefa a ANRP, impreuna cu alti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor care functiona in cadrul institutiei, si-au "exercitat abuziv atributiile de serviciu", si au aprobat un raport de evaluare al expertului Nutiu Emil, care de fapt supraevalua un teren de 13 hectare, aducand un prejudiciu statului de aproximativ 60 de milioane de euro.

Astfel, ea a facilitat si "obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase", arata DNA.

In acelasi dosar, DNA cere Parlamentului aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, in calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale din ANRP, tot pentru abuz in serviciu.

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, suspendata din magistratura (Video)

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema.

Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubiri aprobate in 2011 pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisiei din ANRP care a aprobat despagubirile.

Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia.

Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro in cazul Bica - Reactia Elenei Udrea

De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Totodata, in documentele DNA se mai arata ca omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe langa factori de decizie din cadrul ANRP" in vederea solutionarii dosarului lui Gheorghe Stelian.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Crinuta Dumitrean arestata preventiv , #arest