Sefa DIICOT, retinuta de DNA: CSM da unda verde pentru arestarea preventiva

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 12:42
5275 citiri
Sefa DIICOT, retinuta de DNA: CSM da unda verde pentru arestarea preventiva
Foto: Lumea Justitiei

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat vineri sa incuviinteze arestarea preventiva a procurorului sef al DIICOT, Alina Bica, revenind asupra deciziei de joi seara, cand aprobase doar arestarea la domiciliu.

"Solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru procurori a Consiliului de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei", se arata intr-un comunicat al CSM remis Ziare.com.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: CSM aproba arestarea la domiciliu

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a oferit vineri explicatii pentru schimbarea atitudinii CSM fata de masura dispusa joi seara, de arestare la domiciliu a sefei DIICOT. Astfel, vineri ar fi aparut noi probe care au justificat incuviintarea arestarii preventive.

"Probele noi au vizat declaratii luate in cursul zilei de ieri si anumite inscrisuri care au fost puse la dispozitia procurorilor. Mare parte din probatoriu se bazeaza pe documente, pe inscrisuri" a spus Kovesi, aratand ca "persoanele audiate au colaborat cu procurorii si au facut denunturi".

Procurorul sef al DNA a declarat ca joi "s-au extins cercetarile pentru alte trei fapte de coruptie si cu privire la alte persoane. Sunt atat fapte noi, cat si persoane noi", a spus ea, mentionand ca nu poate oferi numele acestora.

Laura Codruta Kovesi a fost intrebata si daca DNA ancheteaza deplasarea la Paris a Elenei Udrea cu Alina Bica. Aceasta a explicat ca "pentru acel eveniment inspectia judiciara s-a sesizat din oficiu. Nu sunt elemente de natura penala", ci elemente "care tin poate de incalcarea statutului de magistrat". Astfel de fapte, a spus Kovesi, nu tin de DNA.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Ce spune Kovesi despre asa-zisa rafuiala cu Alina Bica

Alina Bica, sefa DIICOT, a fost retinuta, joi seara, dupa cateva ore de audieri la DNA, iar CSM, convocat in sedinta, dispusese doar masura arestului la domiciliu. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau pentru abuz in serviciu.

Sefa DIICOT este acuzata ca, in anul 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Bucuresti. Omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz, iar prejudiciul provocat statului se ridica la 62,5 milioane de euro.

Sefa DIICOT a aparut recent intr-un scandal in care a fost implicat si presedintele PMP, Elena Udrea, la sfarsitul lunii octombrie, in ultimele zile de campaniei electorale inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Sefa DIICOT, despre fotografiile cu Udrea: Am aparut tragand pe nas?

Atunci, pe un blog au aparut poze cu cele doua impreuna la Paris, imagini ce ar fi fost surprinse in luna februarie. A doua zi dupa aparitia imaginilor, Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la aceste imagini.

Sefa DIICOT, la cumparaturi cu Elena Udrea: CSM sesiseaza Inspectia Judiciara (Video)

Alina-Mihaela Bica a fost numita la sefia DIICOT in luna mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta. Ea este procuror din anul 1996.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Alina Bica CSM aviz arestare, #Alina Bica arestare preventiva, #Alina Bica CSM arestare preventiva, #sefa DIICOT arestare , #arest