Alina Bica a fost condamnata la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 17:12
23881 citiri
Alina Bica a fost condamnata la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Instanta suprema i-a condamant, joi, pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul privind fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al lui omului de afaceri Horia Simu.

La randul lui, Simu a primit o senstinta de patru ani de inchisoare cu executare iar fostul sef al ANAF Serban Pop, si el inculpat in dosar, a primit cinci ani de inchisoare.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Completul format din judecatoarele Leontina Serban, Geanina Cristina Arghir si Cristina Rotaru le-a schimbat celor trei inculpati incadrarile juridice si i-a condamnat pentru aceste fapte.

Alina Bica a primit pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, nu pentru luare de mita, acuzatia care era in rechizitoriul procurorilor.

Horia Simu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta, nu pentru dare de mita, iar Serban Pop a primit pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, nu pentru complicitate la dare de mita, fapta pentru care fusese trimis in judecata de procurorii DNA.

Instanta a mai dispus confiscarea de la Serban Pop a sumei de 150.000 de euro si a ridicat sechestrul de pe bunurile Alinei Bica.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut condamnarea Alinei Bica la o pedeapsa cu executare, aplicarea unei pedepse complementare pe o perioada de cinci ani, confiscarea a 17.500 de euro si mentinerea masurilor asiguratorii. De asemenea, DNA a solicitat condamnarea la pedepse cu executare a fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop si confiscarea de la acesta a 150.000 de euro, precum si a lui Horia Simu.

Avocatii Alinei Bica au solicitat achitarea acesteia, aratand ca fapta de care este acuzata nu poate fi probata.

La ultimul termen de judecata, Alina Bica a spus ca nu poate accepta sa se duca la puscarie pentru 17.000 de euro, bani pe care nu i-ar fi luat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alina Bica inchisoare executare Horia Simu , #DNA