Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata de DNA

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 13:35
7042 citiri
Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata de DNA
Foto: Ziua de Constanta

Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata, luni, de catre Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care aceasta este arestata preventiv, fiind acuzata ca a acordat despagupiri supraevaluate pentru un teren din Bucuresti omului de afaceri Stelian Gheorghe.

DNA a transmis, intr-un comunicat de presa, ca fostul procuror sef a fost trimis in judecata luni, dupa ce, weekend-ul trecut, au aparut informatii potrivit carora Bica ar urma sa fie deferita justitiei intr-un nou dosar disjuns din cel al despagubirilor, in care ar fi implicati inclusiv Liviu Dragnea si Elena Udrea.

Procurorii DNA au anuntat ca, pe langa Bica, au mai fost trimise in judecata noua persoane, printre care mai multi membri din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Nou dosar pentru fosta sefa DIICOT? "Alina Bica in stare de soc, nu-i vine sa creada"

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), iar anchetatorii, pentru recuperarea prejudiciului estimat la aproape 62 de milioane de euro, au dispus "sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile si sume de bani apartinand inculpatilor".

Alina Bica a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, pe 22 noiembrie, printr-o decizie a instantei supreme. Fosta sefa DIICOT este cercetata, alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Arestarea preventiva a fost dispusa de ICCJ si pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

DNA a cerut, de asemenea, arestarea a doi deputati, respectiv Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (ales pe listele PDL), care au ramas recent fara imunitate parlamentara, in urma unui vot al Camerei Deputatilor.

Teodorescu a fost plasat totusi sub control judiciar, in timp ce in cazul lui Attila a fost deschis un dosar distinct.

"Avand in vedere faptul ca procedurile de citare fata de inculpatul Marko Attila Gabor nu au putut fi indeplinite in totalitate, in asa fel incat sa nu poata fi invocate nerespectarea unor garantii procesuale privind inclusiv dreptul la aparare, intrucat acesta este plecat din tara, se va dispune disjungerea cauzei, urmand ca cercetarile sa fie continuate intr-un dosar distinct, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", precizeaza DNA in comunicatul remis luni.

Fata de omul de afaceri Stelian Gheorghe s-a dispus masura controlului judiciar pe toata perioada desfasurarii urmaririi penale.

Ce a declarat Alina Bica la DNA - ce putere avea si cum semna hartiile

Alina Bica este acuzata ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro. La data respectiva, Alina Bica era si secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Nou dosar penal

Alina Bica ar fi trimisa in judecata intr-un nou dosar penal, disjuns din dosarul despagubirilor, informatia aparand intr-un document DNA obtinut de Robert Turcescu si postat sambata pe blog.

Dragnea revine cu explicatii despre noul dosar Bica: O enormitate!

Elena Udrea, implicata in noul dosar al Alinei Bica? Prima reactie a presedintelui PMP

In acest dosar apare si numele presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, precum si cel al liderului PMP Elena Udrea.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Alina Bica judecata, #Alina Bica judecata despagubiri, #sefa DIICOT judecata , #DNA
Comentarii
Poza Tome
Tome
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu-i vad pe Cocos si Oltean.