Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata (Video)

Joi, 26 Februarie 2015, ora 16:15
3840 citiri
Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata (Video)

Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati, printre altii, si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Procurorii DNA au finalizat dosarul disjuns din cel al despagubirilor ilegale oferite de ANRP si l-au trimis in instanta, transmit televiziunile de stiri.

Astfel, magistratii de la curtea suprema urmeaza sa stabileasca un termen pentru prima infatisare si sa decida daca masurile preventive luate impotriva suspectilor sunt intemeiate.

DNA a anuntat ulterior ca procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a Alinei Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos si Florentin Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, in timp ce Adriean Videanu a fost deferit justitiei sub control judiciar.

In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin MIhailescu este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

Dorin Cocos, Alin Cocos si Mihailescu raman in arest

Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Anchetatorii sustin ca Alina Bica a emis o ordonanta ilegala, in februarie 2014, in calitate de procuror sef al DIICOT, prin care a ridicat sechestrul asigurator pus pe 80 de actiuni ale lui Videanu.

Sechestrul fusese dispus de procurorul de caz care se ocupa de dosarul Romgaz -Interagro, in care era anchetat Adriean Videanu.

In acest dosar, Alina Bica mai este acuzata ca l-a ajutat pe omul de afaceri Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom, aflat pe rolul DIICOT.

Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#dosar Bica 2 judecata, #dosar Bica 2 Inalta Curte, #dosar Bica 2 DNA , #DNA
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Trebuie sa va intre bine in cap ca in acest dosar e implicata mafia