Sefa DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu (Video)

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 22:06
31249 citiri
Sefa DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu (Video)
Foto: DC News

Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a fost retinuta joi seara dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

CSM ar fi dat deja aviz pentru retinere timp de 24 de ore, potrivit televiziunilor de stiri, dar pana la ora 23.00 nu s-a facut un anunt oficial in aceasta privinta.

Alina Bica este acuzata ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz, potrivit televiziunilor de stiri. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

Si omul de afaceri a fost audiat la DNA, in aceeasi seara, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Procurorul sef DIICOT urmarit penal: Reactii ale fostilor ministri ai Justitiei

In acelasi caz, si pentru Lacramioara Alexandru si fostul vicepresedinte ANAF Dragos Bogdan s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, dupa ce au fost la randul lor audiati la sediul DNA.

Toti trei au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, urmand a fi prezentati instantei supreme, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Teren de 13 ha din Plumbuita, evaluat la aproape 90 de milioane de euro

Potrivit unui comunicat DNA, directia s-a sesizat din oficiu, pe 15 octombrie, "cu privire la savarsirea unor infractiuni de coruptie, in legatura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2".

Pe 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, din care faceau parte atunci Alina Bica, Alexandra Lacramioara si Dragos Bogdan, a aprobat raportul de evaluare al terenului.

Terenul respectiv a fost supraevaluat astfel de la o valoare reala de 113.954.741 de lei, la o valoare de 377.282.300 de lei (echivalentul a 89.426.189 euro), adica valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei.

Conform procurorilor DNA, cei trei membri ai Comisiei "au fost constienti insa ca terenul era supraevaluat" si a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea).

La data respectiva, Alina Bica era si secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Sectia de procurori a CSM s-a intalnit, joi seara, cu privire la o solicitare a procurorilor DNA de incuviintare a retinerii procurorului-sef al DIICOT.

Totusi, vicepresedintele CSM, Gheorghe Muscalu, a precizat ca decizia luata nu poate fi comunicata, deoarece sedintele nu sunt publice.

Bica, ridicata de procurori din strada?

Potrivit Realitatea Tv, sefa DIICOT ar fi fost ridicata direct de pe strada de procurori, in cursul dupa-amiezii.

Udrea, fotografiata la Paris cu sefa DIICOT? (Foto)

Sefa DIICOT a aparut recent intr-un scandal in care a fost implicata si presedintele PMP, Elena Udrea, la sfarsitul lunii octombrie, in ultimele zile de campanei electorale inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Sefa DIICOT, despre fotografiile cu Udrea: Am aparut tragand pe nas?

Atunci, pe un blog au aparut poze cu cele doua impreuna la Paris, imagini ce ar fi fost surprinse in luna februarie.

A doua zi dupa aparitia imaginilor, Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la fotografiile aparute cu o zi inainte.

Sefa DIICOT, la cumparaturi cu Elena Udrea: CSM sesiseaza Inspectia Judiciara (Video)

Alina-Mihaela Bica a fost numita la sefia DIICOT in luna mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta. Ea este procuror din anul 1996.

F.N.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Alina Bica audiata DNA, #Alina Bica abuz serviciu, #Alina Bica DIICOT DNA, #Alina Bica urmarita penal, #Alina Bica retinuta , #DNA