Aberatia zilei: Liberalii una spun, alta "fumeaza"

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 17:13
3349 citiri
Aberatia zilei: Liberalii una spun, alta "fumeaza"
Foto: Digi24

PNL se pregateste sa preia puterea locala peste cateva luni, dar semnele nu se arata deloc incurajatoare pentru simpatizantii neinregimentati politic si care asteapta cu nerabdare o schimbare de mentalitate in randurile clasei politice.

Un prim semnal negativ a venit de la Ramnicu Valcea, unde Mircia Gutau, condamnat de doua ori la inchisoare pentru fapte de coruptie, a fost primit cu bratele deschise de filiala locala a PNL si e dat ca favorit pentru ocuparea pozitiei de candidat al liberalilor la primaria municipala.

Condamnat de doua ori pentru coruptie, Mircia Gutau candideaza la primarie pentru PNL

Al doilea semnal prost a venit de la Iasi, unde 9 candidati au fost "convinsi" de cuplul Gorghiu-Blaga sa renunte la candidatura si sa se "incoloneze", conform spuselor lui Gheorgge Flutur, in spatele lui Marius Bodea, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi, apreciat ca fiind cea mai "nimerita" solutie liberala pentru primaria municipiului.

Directorul Aeroportului Iasi intra in competitia pentru primaria orasului

Se pare ca in partidele romanesti se poarta, mai nou, unanimitatile (nostalgia dupa dictatura lui Ceausescu isi spune cuvantul la un sfert de veac de la instituirea democratiei originale in Romania). Liviu Dragnea a candidat de unul singur la sefia PSD, Traian Basescu a candidat de unul singur la sefia PMP, iata ca si PNL se inscrie in trend. Contracandidatilor li se inchide gura, iar preferatul sefilor alearga in cursa electorala de unul singur, liber si ferice.

Sa spunem ca nu asta ar fi marea problema, ci persoanele carora li se face partie electorala in PNL. De exemplu, lui Marius Bodea.

Catalogat de Alina Gorghiu drept un "mic Iohannis", Marius Bodea a fost impins sa candideze, in urma cu o saptamana, de consilierul prezidential Andrei Muraru, sustine Mediafax.

Conform sursei citate, Vasile Blaga ar fi fost cel care l-a convins pe senatorul Dumitru Oprea, cel mai indaratnic dintre pretendentii la candidatura pentru primarie, sa renunte si sa se retraga fara scandal, la un restaurant din Iasi, in prezenta mai multor liberali de soi (atatea lucruri se fac si se desfac la restaurant in ultima vreme incat poate ar fi bine ca sediile partidelor sa se mute definitiv acolo).

Andrei Muraru si fratele sau geaman Alexandru sunt bine cunoscuti pentru relatiile apropiate pe care le au cu Tudor Chiuariu, senatorul PNL condamnat definitiv in ianuarie 2014 la 3 ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana (pentru fapte de coruptie comise in perioada in care a fost ministru al Justitiei!), dar si pentru legaturile la fel de stranse cu Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat pentru inselaciune la cinci ani de inchisoare cu executare anul trecut, in dosarul Transformatorul.

La randul sau, Marius Bodea face parte din "aripa Fenechiu" a PNL, conform presei locale. De altfel, Bodea a starnit stupoare in opinia publica in momentul in care, la inaugurarea Aeroportului Iasi, care a avut loc in luna august, a dat citire unei scrisori redactate chiar de Relu Fenechiu, aflat in momentul acela in Penitenciarul Iasi, unde isi ispasea pedeapsa.

"L-am rugat sa ne transmita un mesaj, acel mesaj pe care domnia sa l-ar fi avut daca s-ar fi aflat pe aceasta scena", a spus atunci Marius Bodea, viitorul candidat al PNL la Primaria Iasi.

Pe de alta parte, presa locala relata in decembrie 2013 ca Marius Bodea incasa bani de la 15 entitati diferite, o parte din sume fiind primite in baza unor diplome obtinute dupa absolvirea unor cursuri de cateva saptamani organizate de Guvern.

Astfel, conform jurnalistilor de la Evenimentul Zilei, care citau "Buna Ziua Iasi", Bodea incasa lunar bani atat de la Aeroportul Iasi, cat si de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi, de la Asociatia "Formare Studia", Fundatia "Euro Ed", Ad Autotal SRL, Asociatia Academia de Advocacy, Universitatea Al. I. Cuza, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Asociatia "Centrul de Calificare Adulti", Asociatia "Pro Job", European Project Consulting SRL, Centrul European pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, dar si de la Guard European Company.

De asemenea, conform sursei citate, Bodea era si membru in consiliul de administratie de la societatea Termo-Service SA, membru CA la Autoritatea Aeronautica Civila din Romania, presedinte al Patronatului Aeroporturilor din Romania si membru in CA la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Cu atatea competente intelectuale, ne miram ca "micul Iohannis" nu a fost sutinut de PNL direct pentru Presedintia Romaniei, in locul "marelui Iohannis".

Daca luam in considerare doar aceste doua exemple, plus zvonul ca PNL ar merge la Primaria Capitalei pe mana europarlamentarului Cristian Busoi, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), asupra caruia Adrian Duicu si-ar fi exercitat influenta pentru ca o firma controlata de el sa deconteze sume cat mai mari din bugetul asigurarilor sociale de sanatate, atunci ne dam seama cat de aberant este sa avem asteptari de la PNL sa improspateze administratia, locala sau centrala, cu oameni alesi dupa alte criterii decat cele folosite de PSD.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marius Bodea PNL primaria Iasi, #Mircia Gutau candidat PNL Valcea , #PNL