Alina Gorghiu, atac la Tariceanu: O golanie politica

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 17:23
4236 citiri
Alina Gorghiu, atac la Tariceanu: O golanie politica
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, caracterizeaza convocarea, pentru ziua de marti, a plenului Parlamentului drept "golanie politica", explicand ca, in acea zi, "foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament", iar alesii au fost chemati "tocmai marti" pentru "a nu putea fi votate actele necesare punerii in legalitate" a Regulamentului cu Constitutia.

"Sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului de marti, 7 aprilie. Eu nu am mai vazut asemenea golanie politica de foarte multa vreme", a declarat Gorghiu, sambata, la Oradea, intr-o conferinta de presa.

Ea a explicat ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a avut posiblitatea sa convoace acest plen reunit, pentru a pune in acord Regulamentul cu Constitutia, si saptamana trecuta, si ca mai are timp sa il convoace si pe viitor.

"Dar l-a convocat marti cand, din pacate, foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament. L-a convocat tocmai marti pentru a nu putea fi votate actele necesare punerii in legalitate. Practic, aceasta convocare a plenului reunit de marti consfinteste ilegalitatea savarsita la momentul votului pentru senatorul Dan Sova de catre Tariceanu, purtatorul de cuvant al domnului Victor Ponta si al PSD-ului", a subliniat Gorghiu.

Copresedintele PNL a dat asigurari ca, impreuna cu copresedintele Vasile Blaga, vor face un apel catre toti parlamentarii PNL sa fie prezenti marti, in Parlament, pentru ca este "mult mai important sa repari o ilegalitate si sa pui in concordanta actele normative cu Constitutia atunci cand este necesar".

"Si mai bine mai tarziu decat niciodata, pentru ca asa vom evita situatii pe viitor, ca diversi parlamentari prieteni cu dl Ponta sau prieteni cu PSD-ul sa nu poata fi trimisi in fata instantelor de judecata pentru a putea sa-si pledeze cauza" a conchis Alina Gorghiu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru data de marti, 7 aprilie, in vederea modificarii programului de lucru al Senatului, el solicitand ca in aceeasi zi sa fie tinuta o sedinta comuna a Parlamentului pentru modificarea Statutului deputatilor si senatorilor astfel incat hotararile de aprobare a cererilor de retinere a parlamentarilor sa se adopte cu votul secret al majoritatii simple.

Biroul permanent al Senatului decisese luni ca membrii acestei Camere sa lucreze in circumscriptiile electorale in perioada 6-14 aprilie, urmand ca sedintele de plen sa fie recuperate dupa Paste.

"Am aprobat programul de lucru pentru perioada 6-18 aprilie, urmand ca de luni, 6 aprilie, pana marti, 14 aprilie, sa avem activitati in teritoriu. In aceasta perioada au loc cele doua evenimente importante ale religiei crestine - este vorba de Pastele catolic si Pastele ortodox. Conform traditiei, am hotarat ca de miercuri sa recuperam zilele care s-au acordat. Vom lucra miercuri, 15 (n.r. - aprilie), joi (16 aprilie) si vineri (17 aprilie) in plen si, probabil, cand vom aproba programul pentru 18-27 aprilie, vom lucra in plus pana recuperam toate aceste restante", a anuntat vicepresedintele forului legislativ, Cristian Dumitrescu, luni, dupa sedinta Biroului permanent.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Alina Gorghiu plen parlament, #Calin Popescu Tariceanu Parlament plen , #PNL