Gorghiu: Am remarcat bucuria prosteasca manifestata de Ponta. De ce ii este frica nu va scapa

Luni, 11 Mai 2015, ora 18:08
5574 citiri
Gorghiu: Am remarcat bucuria prosteasca manifestata de Ponta. De ce ii este frica nu va scapa

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, afirma ca a remarcat "bucuria prosteasca" manifestata de premierul Victor Ponta in spatiul public dupa ce in presa a aparut o inregistrare in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu critica dur aripa ex-PDL din noul partid si sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

Se rupe PNL? Vechii liberali vor sa-i debarce pe PDL-isti, in frunte cu Predoiu (surse)

"Nu pot sa nu remarc bucuria prosteasca pe care si-a manifestat-o Victor Ponta, in spatiul public, ca urmare a publicarii unor discutii de partid, din interiorul PNL, fapt care ne arata, inca o data, ce preocupari marunte are acest Prim-ministru. Din pacate, pentru domnia sa, dl Catalin Predoiu este singura noastra varianta pentru functia de premier al Romaniei. De ce ii este frica nu va scapa, va fi inlocuit de un premier competent si matur", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Se rupe noul PNL? Ce spun vechii democrat-liberali despre planul de epurare al lui Atanasiu

Totodata, ea a dat inca o data asigurari ca partidul nu se va rupe, precizand ca relatia pe care o are cu Vasile Blaga este un model de corectitudine si onestitate.

"Oricat ar incerca adversarii nostri politici sa profite de o situatie nefericita fuziunea este un proces solid care nu este afectat de episoade trecatoare. Relatia mea politica si personala cu dl Vasile Blaga este un model de corectitudine si onestitate. Sper ca acesta sa fie un reper si pentru unii lideri ai PNL, care mai sunt luati, uneori, de valul unui patriotism al partidului de origine.

In calitate de copresedinte al PNL este datoria mea sa imi asum si evenimentele mai putin favorabile care au loc in cadrul unui proces atat de complex precum cea mai importanta fuziune a partidelor de dreapta, de dupa 1989. In consecinta, scuzele mele publice pentru cei care s-au simtit jigniti de ceea ce au vazut in unele stenograme cu discutii locale sper sa ii faca sa inteleaga, pe viitor, pe toti colegii ca incepand de anul trecut suntem impreuna, si la bine si la greu, nu doar pentru o etapa, ci pana la capat", a mai scris Alina Gorghiu.

Reactia lui Catalin Predoiu, dupa inregistrarea cu Atanasiu care spune ca PNL nu il va pune premier

"Iata in sfarsit un motiv de inteles pentru care PNL vrea cat mai repede la guvernare - adevarat liberalism!", a scris duminica premierul pe Facebook, dupa aparitia stenogramelor cu Atanasiu.

Le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru

In weekend a aparut in presa o inregistrare in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu critica dur aripa ex-PDL din noul partid si sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam.

Liberalul Atanasiu explica declaratia in care ii face praf pe colegii din vechiul PDL (Video)

Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

Atanasiu: Declaratiile au fost scoase din context

Vicepresedintele PNL Theodor Atanasiu a incercat sa dreaga luni afirmatiile facute in cadrul unei sedinte cu liberalii din Bistrita, potrivit carora sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

Atanasiu a sustinut luni ca a fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL si ca declaratiile sale au fost scoase din context. Mai mult, el a dat asigurari ca in cazul in care PNL ajunge la guvernare Catalin Predoiu va fi numit premier.

"Imi pare rau ca in Romania nu se intampla ca in restul Europei, ca discutiile private nu sunt discutii private. Ati dat niste franturi de 1-2 minute dintr-o discutie de o ora si jumatate. Imi pare rau daca din franturi s-a dedus ca vrem o scindare a partidului. Am fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL. Am sustinut fuziunea pana s-a infaptuit. Ar fi culmea sa doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt in afara partidului, nu in interiorul partidului. Nu ma intereseaza ce spun anumite posturi de televizune.

Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Imi asum ce am spus la sedinta, era intr-un anumit context, nu trebuie sa dau explicatii publice despre context. Va asigur ca daca facem un guvern PNL premier va fi Catalin Predoiu", a declarat Teodor Atanasiu.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Alina Gorghiu Teodor Atanasiu, #scandal PNL Teodor Atanasiu, #Catalin Predoiu premier , #PNL