Parlamentarii si-au votat pensii speciale, PNL vrea sa le atace la CCR

Marti, 16 Iunie 2015, ora 15:14
4191 citiri
Parlamentarii si-au votat pensii speciale, PNL vrea sa le atace la CCR
Foto: Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca este posibil ca pensiile speciale pentru parlamentari, pe care acestia si le-au votat marti, sa fie atacate la Curtea Constitutionala.

"Acea indemnizatie sau pensie speciala, indiferent de votul pe care l-am dat in plen, va fi asigurata fiecarui parlamentar. Nu stiu daca pot fi argumente pentru atacarea la CCR a legii. Am avut la grup aceasta discutie si vom analiza la modul cel mai serios. Comportamentul PNL a fost acela de a vota impotriva", a declarat Alina Gorghiu, dupa vot.

Aceasta a mai precizat ca "PSD, PC si ce sateliti mai sunt pe acolo sa-si asume votul", dupa ce 303 parlamentari au votat pentru, iar liberalii au votat impotriva.

Parlamentarii si-au votat pensii speciale - vor primi in plus pana la 4.600 lei

Potrivit Alinei Gorghiu, proiectul de lege privind marirea pensiilor parlamentarilor "nu era oportun in acest moment".

"Un proiect de lege care, in opinia PNL, nu era oportun in acest moment. Sunt atat de multe lucruri de rezolvat in Romania in acest moment. Vorbim despre niste pensii de mizerie pentru cateva milioane de romani, astfel ca pensiile parlamentarilor nu erau un subiect.

Suntem de acord sa marim pensia pentru detinuti politici, pentru alte categorii de persoane, nu cred ca parlamentarii sunt o prioritate. Cred ca trebuie sa respectam principiul contributivitatii, inclusiv pentru parlamentari", a mai spus liderul PNL.

Deputatii si senatorii si-au votat cu o majoritate zdrobitoare pensii speciale, marti, in plenul Parlamentului. Pentru pensiile speciale au votat 303 parlamentari, in timp ce doar 124 au votat impotriva.

Alesii PSD, UDMR, ai minoritatilor si PC au sustinut aprobarea proiectului, in timp ce reprezentantii PNL au votat contra pensiilor speciale. Senatorii si deputatii ar urma sa primeasca, in urma votului de marti, pana la 4.600 de lei lunar in plus, la pensie, in functie de numarul de mandate.

Mesaj pentru Ponta: Sanatate si ligamente intregi

De asemenea, Alina Gorghiu a avut si un mesaj pentru prim-ministrul Victor Ponta, operat la un picior in Turcia, caruia i-a transmis "sanatate si ligamente intregi".

"Am sa-i urez premierului sanatate si ligamente intregi, dar as fi vrut ca Romania sa aiba parte de un premier credibil. Imi doresc sa fie in deplinatatea...intr-o stare de sanatate buna, si premierul si absolut oricine altcineva.

Imi doresc binele Romaniei si ca Romania sa beneficieze de un premier credibil. (...) Nimeni nu spune ca este sau nu vinovat, dar aceasta prelungire a starii de incertitudine ne face foarte mult rau", a mai spus copresedintele PNL.

Ponta a plecat in Turcia sa se opereze la genunchi (surse)

Ponta, primul mesaj din Turcia: Operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa

Premierul a plecat in Turcia, zilele trecute, pentru a se opera la genunchiul stang, dupa ce s-a accidentat la un meci de baschet.

Medicii de la Spitalul Militar Central din Bucuresti i-au recomandat, joi, o interventie chirugicala, in urma unui control medical, la circa doua saptamani de la accidentare.

Prim-ministrul a fost supus unui examen RMN, medicii stabilind diagnosticul - ruptura de ligament, fiind afectate meniscul si cartilajul.

Cat timp Victor Ponta va fi plecat din tara, atributiile prim-ministrului sunt preluate de catre vicepremierul Gabriel Oprea.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#parlamentari pensii speciale, #PNL CCR pensii speciale, #PNL atac CCR pensii , #PNL